8 december 2022

Old Schiedam Special Editions | onthulling & proeverij

Waar: Nationaal Jenevermuseum, Lange Haven 74
Wanneer: Van 7 oktober t/m 8 december
Aanmelden verplicht, meld je hier aan

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam brengt eenmalig 4 unieke ‘Old Schiedam Special Editions’ moutwijnjenevers uit. De moutwijnjenevers zijn met de hand gebotteld en hebben een gelimiteerde oplage van 75 exemplaren.

De onthulling van de Old Schiedam Special Edition en aansluitend met een proeverij gebeurt in 5 losse evenementen. Per evenement wordt een Old Schiedam Special Edition onthuld. 

Data:

7 oktober 17:30 uur
Old Schiedam Moscatel

De Old Schiedam Moscatel heeft een donkerrood – okerachtige kleur en neemt men een subtiele, licht fruitige, nootachtige toets met de florale aroma's van jasmijn, oranjebloesem en honing waar.  

21 oktober 17:30 uur
Old Schiedam Oloroso

Zo heeft De Old Schiedam Oloroso een mahonie-achtige kleur. Deze Old Schiedam Oloroso is merkbaar kruidig met dierlijke tonen en een hint van truffels en leer, toffee en rozijnen. 

4 november 17:30 uur
Old Schiedam Pedro-Xeminez

Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig in de geur, Old Schiedam Pedro-Xeminez. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk.  

18 november 17:30 uur
Old Schiedam Blend

De Old Schiedam Blend zorgt voor een zeer complexe afdronk waar alle kenmerken van de drie gebruikte vaten aanwezig zijn.  

8 december 17:30 uur
Old Schiedam Jubileumbox

De Old Schiedam Jubileumbox bevat de vier Old Schiedam Special Editions op vatsterkte aan in een exclusieve jubileumbox. 

Exclusieve jubileumkist

Het alcoholpercentage van de special editions bedraagt 40%. Als klapstuk sluit het Nationaal Jenevermuseum Schiedam deze uitgave in december 2022 af door deze 4 moutwijnjenevers te verpakken in een exclusieve jubileumkist.  

Deze jenevers biedt het Jenevermuseum op vatsterkte aan, dus voor de échte kenner en liefhebber. De oplage van deze jubileumbox is gelimiteerd tot 25 exemplaren.

Het etiket en het jubileum-logo zijn ontworpen door Schiedamse vormgever Anouk van Mil. De jubileumbox is een creatie van de Schiedamse kunstenaar Joch Elderkamp. 


Aanmelden