23 december 2021 - 27 december 2021

KONING 

Wanneer: Do 23 & vr 24 en zo 26 & ma 27 december
Hoe laat: Om 11 u, 15:30 u & 20 u
Leuk voor kinderen vanaf 6+
Tickets: volw: €18,00 Kind: €15,00
Check voor tickets en alle info de website

Wat zou jij doen als jij de Koning was? Wat zou je doen als jij de macht had? Waarom worden dingen besloten? Waarom zijn sommige mensen zo boos op elkaar? 

De familievoorstelling KONING is geïnspireerd op koningen: Willem Alexander, William Shakespeare, Mohammed Ali, Elvis-Presley, Koning Arthur, King Lear en Black Panther. Een gloednieuw en hyper actueel koningsverhaal, gedreven door de muziek van Nieuw Niks.

KONING

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig?

Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen.

De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert.

De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Dan zakt hij door zijn knieën en hij wordt weggedragen. Hij heeft niet lang meer.

De één na de ander begint aan het zwaard te rukken, maar niemand krijgt het eruit. Alex is de enige die verlossing kan bieden.

In het gevecht om het landsbelang lijkt er steeds meer geoorloofd. Het gebied tussen vriend en vijand wordt schimmiger. Het is niet meer veilig op straat en het land gaat in totale lockdown. Zelfs de schappen in de winkels zijn leeg tijdens dit zware gevecht om de kroon. Lukt het Alex om het land te redden?


Aanmelden