3 november 2023

Jean Johnson & Utrecht String Quartet

Waar: Westvest90-kerk, Westvest 90
Wanneer: Vr 3 november
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €24,50
Check de website

Jean Johnson & Utrecht String Quartet (klarinet en strijkers) spelen werk van Brahms en Reger.

Programma

-Johannes Brahms – Klarinetkwintet in B, op. 115 
-Max Reger – Klarinetkwintet in A, op. 146 

Utrecht String Quartet 

De leden van het Utrecht String Quartet vinden elkaar in hun diepste drijfveer om kamermuziek te maken: een fantastische ervaring creëren die mensen in het hart raakt, met als uitgangspunt mooie muziek en bijzondere componisten. De jeugdige bravoure uit de beginperiode is na dertig jaar samenspel verrijkt met de kracht van intens samenzijn en inzicht.  

Jean Johnson

Jean is internationaal veelgevraagd in kamermuziekprogramma’s en zij heeft als zodanig gespeeld op enkele van ‘s werelds meest aansprekende locaties, waaronder het Concertgebouw, Wigmore Hall, Carnegie Hall en het Palais des Beaux-Arts. Ze werkt daarbij samen met kamermuziekgroepen over de hele wereld en is concertsoliste bij toonaangevende orkesten zoals het Bergen Philharmonic, het Scottish Chamber Orchestra, het BBC Scottish Symphony Orchestra en het Royal Scottish National Orchestra. 

Ze was een student van Michael Sussman aan de Universiteit van Massachusetts, ging naar de Indiana University als Associate Instructor in Clarinet en studeerde tevens bij Eli Eban en Alfred Prinz.  

 

S'DAM TIPT!

Laureaten Prinses Christina Concours 2023

Laureaten Prinses Christina Concours 2023

Florens Ensemble | Tales of brass and wood

Florens Ensemble | Tales of brass and wood

Dickensfestijn

Dickensfestijn

Terug naar theater / concerten

Aanmelden