28 augustus 2022 - 2 oktober 2022

Jazz Divas, Pop Ladies & Rock Bitches

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191
Wanneer: Van zo 28 augustus t/m zo 2 oktober
Hoe laat:
Tickets: €7,50 |  Studenten €4,00. Bij aanschaf van een foto of een boek wordt de toegangsprijs terugbetaald. Museumkaart is niet geldig, Rotterdampas wel. 
Check ook facebook

Zondag 28 augustus opent officieel de nieuwe Tone & Image Gallery met een fototentoonstelling van internationale allure. Tijdens deze verkoopexpo bekijk je ruim 100 originele prints met opnamen van 40 muziekvrouwen die de muziekwereld veranderd hebben.

   

Blikvanger

Blikvanger is een levensgrote ‘rode’ Blondie van Mick Rock maar ook Joni Mitchell van Baron Wolman, Billie Holiday van Susanne Schapowalow, Patti Smith van Gijsbert Hanekroot, Amy Winehouse van Terry O’Neill en Grace Jones van Paul Bergen zijn juweeltjes, naast de opnamen van Bessie Smith, via Ella Fitzgerald en Madonna tot Lady Gaga. 

Ma Rainy, geboren in 1886 is de eerste en oudste die met een portret vertegenwoordigd is en de laatste in de rij is de in 1988 geboren Adele. 

Vrouwen in de muziekscene

Nog niet eerder was er in Nederland een fototentoonstelling die de vrouwen die de muziekscene veranderd hebben centraal stelt. We kennen veel foto’s -portretten en live opnames- van mannelijke helden en beelden van een aantal vrouwelijke iconen, vaak met een treurige levensloop zoals Billie Holiday, Amy Winehouse en Janis Joplin.

Maar wie weet dat Carole King 160 hits voor anderen geschreven heeft en dat Marsha Hunt niet alleen het Isle of Wight Festival op funkstelten zette maar daarna ook activiste werd en belangwekkende boeken geschreven heeft. Ook van die vrouwen vind je beelden in de tentoonstelling, met uitleg over de historische context.” 

 

S'DAM TIPT!

Rondvaarten fluisterboot Schiedam

Rondvaarten fluisterboot Schiedam

Cultuur Borrelt

Cultuur Borrelt

Laad- en losfestival

Laad- en losfestival

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden