29 maart 2023

Het Schie Café

Waar: Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs 
Wanneer: Wo 29 maart 19:30 - 21 uur 
Tickets: Gratis
Vooraf reserveren is verplicht
Reserveer hier je ticket
Check de website van de bibliotheek
Check de website van Cultureel Forum

Tijdens het Schie Café komen de rijke cultuurhistorie en hedendaagse betekenis van de rivier aan bod, in een levendig en avondvullend programma. 

 

Programma

Op het Dirkzwagerterrein verrijst rondom de historische monumenten een compleet nieuwe buurt. Stedenbouwer Dirk van Peijpe (De Urbanisten) vertelt over de herontwikkeling van het gebied en de relatie met het water.

Architect Gideon Peele (AtelierRuimDenkers) gaat in op het ontwerp voor een hotel in het pand van een voormalige distilleerderij, waar historie en nieuwbouw samenkomen.

Historicus Geert Medema spreekt in zijn column over het cultuurhistorische belang van de Schie als snelweg van de trekvaart in de 17e en 18e eeuw, met Schiedam en de stadsbestuurders van weleer in de hoofdrol.

Stadsdichter Jarle Lourens laat je door een andere bril naar Schiedam kijken met zijn persoonlijke observaties en tintelende zinnen.

Het sprankelende optreden van de muzikanten Anne Rats en Jasper de Koster maakt de avond compleet. 

Manifestatie Zie de Schie

Het Schie Café is onderdeel van de manifestatie Zie de Schie.
Bewoners, historici en kunstenaars nemen je mee op pad. Je ervaart hoe het is om op en aan de Schie te wonen, je ontdekt het roemruchte verleden en hoort over de laatste plannen voor Schieoevers. 

S'DAM TIPT!

IDDF2024

IDDF2024

Panorama Schiedam

Panorama Schiedam

TOOST Foodtruck Festival

TOOST Foodtruck Festival

Terug naar evenementen

Aanmelden