7 mei 2023 - 4 juni 2023

Het Atelier van Sjef

Waar: Stichting KunstWerkt, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van 7 mei t/m 4 juni
Hoe laat: Do t/m zo van 13 - 17 uur (ook op ma 29 mei open!)
Check de website

De tentoonstelling reconstrueert delen van het atelier van de in mei 2022 overleden Sjef Henderickx. 'Het Atelier van Sjef' toont een keuze van zijn werk uit verschillende periodes en vormt een ‘symbiose’ met de studio van de zoon van Sjef, Arne Hendriks, die onderzoek verricht naar het werk van zijn vader.

   

Sjef Henderickx

Sjef Henderickx (26 mei 1944 - 2 mei 2022) was kunstenaar, medeoprichter en tot aan zijn dood deelnemer van KunstWerkt. Hij laat niet alleen een omvangrijke hoeveelheid werk achter, maar ook werk in wording. Centraal in zijn werk stond altijd het onderzoek naar de mens als onderdeel van complexe ecologieën.  

Zijn zoon, kunstenaar Arne Hendriks, verweeft nu zijn eigen onderzoek - naar de mens en de rol van de kunst - met het werk van zijn vader. Deze tentoonstelling is een eerste stap om dit persoonlijke onderzoek te koppelen aan de omgeving waarin Sjef Henderickx zijn hele leven gewoond en gewerkt heeft. 

Elke donderdagmiddag is Arne Hendriks aanwezig en gaat hij in gesprek met het publiek, op zoek naar de verhalen in en rondom het werk van zijn vader. 

Digitale foto compilatie

Speciaal voor ‘Het Atelier van Sjef’ maakte fotograaf Hans Pattist, vriend van Sjef, een digitale compilatie van foto’s die hij door de jaren heen maakte van Sjef en zijn werk. Deze compilatie is ook te zien in de tentoonstelling. 


Aanmelden