2 juli 2021 - 18 juli 2021

fotofestival schiedam - Our Planet, Our Future!

Waar: Dirkzwagerterrein, Groenweegje 
Wanneer: 2/3/4 juli, 9/10/11 juli, 16/17/18 juli 
Grande opening: 2 juli van 19:30 - 22 u
Hoe laat: Vr, za & zo 10 - 18 u
Tickets: €4,00

Koop hier je tickets
Check de website
Check Fotofestival op facebook

 

Dit jaar exposeert Fotofestival Schiedam exposities van winnaars van de World Press Photo en National Geographicfotografen. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.

De 8e editie van het festival kenmerkt zich door de verfrissende combinatie van verschillende genres binnen de fotografie. Verwacht een vooruitstrevende manier van exposeren met een mix van nationaal, internationaal, opkomende en wereldberoemde namen.

Werk van oa:
- Lori Nix & Kathleen Gerber
- Alain Schroeder
- Ralph Pace
- Jo-Ann Macarthur
- Bence Mate
- Luis Tato
- En anderen 

Corona proof 

Het Fotofestival vindt plaats op een bijzondere locatie in het historische stadscentrum van Schiedam. De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een enorme loods van meer dan 1600m2. Door de grote ruimte, de extra genomen maatregelen en de aangepaste looproute is het festival veilig te bezoeken. 

OUR PLANET, OUR FUTURE! 

Fotografie is een middel om de tijd te stil te zetten en het huidige moment te bevriezen. Ook maakt fotografie ons ervan bewust dat de wereld nooit stopt. Met dit thema laten we de wereld van vandaag zien, met onze blik naar de toekomst. De impact van de mens bedreigt nu ons bestaan. Zal de stijging van de zeespiegel en de overblijfselen van plastic over duizend jaar nog merkbaar zijn? Of neemt de natuur onze plaats niet gewoon weer over alsof we nooit hebben bestaan? 

Kwesties als ecologie en menselijke impact over de hele wereld staan steeds meer centraal. We willen laten zien wie we zijn en een blijvende indruk willen achterlaten van al het goede dat de mensheid heeft voortgebracht. Toch valt er niet te ontkennen dat wij een ecologisch effect hebben op deze planeet. De effecten worden met de dag zichtbaarder. Neem bijvoorbeeld de huidige klimaatverandering en de stijgende temperaturen op aarde. De smeltende ijskappen veranderen onze planeet net zo definitief als de vroegere ijstijden. Deze ecologische effecten zijn niet nieuw en worden steeds moeilijker te negeren. 

 


Aanmelden