11 november 2023 - 20 januari 2024

down to earth

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 11 november t/m 20 januari

Hoe laat:
-Wo t/m za: 10-17u 
-Op afspraak (info@openartexchange.com)
Check ook de website of Facebook en Instagram

De groepstentoonstelling Down to Earth is een trio-tentoonstelling van 3 doorgewinterde solokunstenaars die hun visie geven op de eeuwenoude lessen over de mensheid, afkomstig uit verschillende Afrikaanse samenlevingen (Congo, Benin en Mali), via hun inkt op papierschilderijen, gebrande wandsculpturen en houten sculpturen.

   

Inspiratiebron

Inspiratiebron is de documentairefilm Down to Earth over de 5-jarige reis van een westers echtpaar met hun 3 jonge kinderen, die gingen samenwonen met inheemse volkeren over de hele wereld en de visies vastleggen van hun leiders (de zogenaamde hoeders van de aarde) op hedendaagse samenlevingen en hun rampzalige relatie tot de natuur.

Trio tentoonstelling

Degan, Diallo en Bandoma doken in hun eigen roots en keerden terug met een mix van abstracte en bijna tribale sculpturen en gelaagde picturale commentaren met inkt op papier. De gemene deler in hun werken is de roep om het vinden van een nieuwe balans.

Kunstenaars

  • Steve Bandoma (DR Congo): Inkt op papier schilderijen
  • Julien Degan (Benin): Gebrande wandsculpturen
  • Thierno Diallo (Mali): Houten sculpturen 

OpenArtExchange 

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum en art galerie dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuur wereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents en online. 

Beeld: ©OpenArtExchange

S'DAM TIPT!

Dutch Masters 8 | Gijsbert Hanekroot

Dutch Masters 8 | Gijsbert Hanekroot

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Blauw van de jenever

Blauw van de jenever

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden