29 maart 2023

De scheepsjongens van Bonte Koe

Waar: Theater aan de Schie Stadserf 1
Wanneer: Wo 29 maart
Hoe laat: Om 19 uur

Tickets: €23,00
Leuk voor kids vanaf 9 jaar*

Check de website

* Iedere bezoeker dient een eigen toegangsbewijs te kopen, ook al gaat het kind op schoot. Baby’s en kinderen tot 2 jaar hebben geen toegang tot de zaal.

Stap samen met de scheepsjongens van Bontekoe aan boord van het schip de Nieuw Hoorn met bestemming Oost-Indië. Onderweg vertellen oude matrozen stoere verhalen over hoe het daar is.

Ander avontuur dan verwacht

Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze op een dichtbegroeid eiland aanspoelen, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan. 

De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een verhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar dat je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden. 

Spel: Theatergroep De Jonge Honden?: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink en anderen 
Regie: Jolmer Versteeg 
Bewerking: Wessel de Vries 


Aanmelden