15 januari 2022 - 20 februari 2022

De Reis

Waar: De Ketelfactory, Hoofdstraat 44
Wanneer: Van 15 januari t/m 20 februari
Openingstijden: Vr t/m zo 13 - 17 u (alleen met tijdslot!)
Reserveer hier een gratis ticket met tijdslot
Voor meer info check de website

De Ketelfactory nodigt je uit als reisgenoot van de afscheidstentoonstelling ‘De Reis’.  
Deze tentoonstelling markeert het einde van De Ketelfactory en zij vieren dat met een bijzonder slotakkoord, het liefst samen met jou. 

Reis je mee? 

Bereid je voor op onder andere een Wunderkammer met herinneringen en vooruitblikken, een verstillende cocon van Ton van der Laaken, 4 reusachtige nieuwe houtskooltekeningen van Elsa Hartjesveld en een nieuwe hypnotiserende wandschildering van Roland Schimmel.  

Ga zitten in een speciaal ingerichte archiefruimte waar alle exposities van de afgelopen jaren de revue zullen passeren. Of dompel je onder in de serie Zielsverrukkingen, de zeer intense en persoonlijke films die Kim Everdine Zeegers de afgelopen 12,5 jaar van iedere exposant maakte en haar nieuwe film die zij in de lezingenruimte zal vertonen.  

En vergeet niet: een zuiverende amethist heeft je, misschien ongemerkt, begeleid op je reis door de geschiedenis en de toekomst van De Ketelfactory.  

Afscheidstentoonstelling De Reis  

Aan alle goede dingen komt een goed einde. Het was als een pelgrimage voor artistiek directeur en kunstenaar Winnie Teschmacher (1958). In 12,5 jaar tijd maakte zij 43 tentoonstellingen in De Ketelfactory in Schiedam, 3 tot 5 per jaar. Iedere kunstenaar gaf zij naast een perfect ingerichte tentoonstelling een publicatie, een verdiepingsdag en een videoportret. Nergens in de Nederlandse kunstwereld bestond een instelling die te vergelijken was met De Ketelfactory. Nergens was de leiding zo genereus, meedenkend en faciliterend voor de hedendaagse kunstenaar.  

Marina Abramovic  

Internationale grootheden als Marina Abramovic en herman de vries hebben onderdak gevonden in het karakteristieke, monumentale witte pand aan de Hoofdbrug.

Maar ook Nederlandse mid-career kunstenaars kregen ruim baan: Olphaert den Otter, Robert Zandvliet en Marjolijn van den Assem onder heel veel anderen.

Ook jonge kunstenaars werden niet vergeten: Femmy Otten maakte er haar eerste solotentoonstelling als jonge moeder; Wineke Gartz en Emma van der Put waren op zorgvuldig gecureerde groepstentoonstellingen te zien.  

Foto: PH.GJ.vanROOIJ

 

 

S'DAM TIPT!

IDDF

IDDF

SUNDOWNING - Dans in ontwikkeling

SUNDOWNING - Dans in ontwikkeling

O som do Portugal

O som do Portugal

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden