11 augustus 2023 - 27 augustus 2023

De Heks van Almen

Waar: Grote- of Sint Janskerk
Wanneer: 
- Vr 11, za 12 augustus om 20 u. zo 13 augustus om 15 u.
- Vr 25, za 26 augustus om 20 u. zo 27 augustus om 15 u.
Tickets: €29,50
De voorstelling duurt 1 uur en 40 minuten 
Er is geen pauze 
Adviesleeftijd is vanaf 12 jaar. 
Honden niet toegelaten m.u.v. hulphonden, vooraf melden verplicht!

Koop hier je tickets
Check ook de website

 

De heksenverbrandingen hebben grote invloed gehad op de ontwikkeling van onze maatschappij en de positie van vrouwen daarin. Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit gruwelijke verhaal door verleden en heden te mengen. 

Elke locatie waar de voorstelling gespeeld wordt, krijgt een unieke versie van het stuk dat inzoomt op de plaatselijke geschiedenis. Een must see voor iedereen met een vrije geest!

       

De tournee komt ook langs Schiedam

De tournee van de afgelopen jaren ging langs plaatsen die een grote rol gespeeld hebben tijdens de heksenvervolgingen. Schiedam staat met Roermond, Onstwedde en Bredevoort in de top 10 van de heksen-vervolgingen in Nederland.

Schiedam neemt een belangrijke plaats in met 41 heksenprocessen en 8 verbrandingen in de 16e eeuw. Daarnaast hebben 2 Schiedamse vrouwen dankzij hun proces gezorgd voor een verandering in de heksenvervolgingen in Holland.

In Schiedam wordt de voorstelling gespeeld in de Grote of Sint Janskerk die naast de Grote Markt ligt waar de verbrandingen hebben plaatsgevonden. De muren van de kerk waren getuige. 

Verhaal

Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij. 

 

S'DAM TIPT!

ekstasis | Een universum van licht en geluid

ekstasis | Een universum van licht en geluid

Panorama Schiedam

Panorama Schiedam

Open Monumentendag Schiedam | levend erfgoed

Open Monumentendag Schiedam | levend erfgoed

Terug naar theater / concert

Aanmelden