31 maart 2023 - 2 april 2023

De Heks van Almen

Waar: Grote- of Sint Janskerk
Wanneer: 
- Vr 31 maart & za 1 april om 20 uur
- Zo 2 april om 15 uur
Tickets: €29,50
Koop hier je tickets
Check ook de website
Bijzonderheden:
- De voorstelling duurt 1 uur en 40 minuten (geen pauze)   
- Adviesleeftijd is 12 jaar en ouder 
- Kerk open voor publiek: 45 minuten voor aanvang 
- Honden geen toegang 

De heksenverbrandingen hebben grote invloed gehad op de ontwikkeling van onze maatschappij en de positie van vrouwen daarin. Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit gruwelijke verhaal door verleden en heden te mengen. 

Elke locatie waar de voorstelling gespeeld wordt, krijgt een unieke versie van het stuk dat inzoomt op de plaatselijke geschiedenis. Een must see voor iedereen met een vrije geest!

       

De tournee komt ook langs Schiedam

De tournee van de afgelopen jaren ging langs plaatsen die een grote rol gespeeld hebben tijdens de heksenvervolgingen. Schiedam staat met Roermond, Onstwedde en Bredevoort in de top 10 van de heksen-vervolgingen in Nederland.

Schiedam neemt een belangrijke plaats in met 41 heksenprocessen en 8 verbrandingen in de 16e eeuw. Daarnaast hebben 2 Schiedamse vrouwen dankzij hun proces gezorgd voor een verandering in de heksenvervolgingen in Holland.

In Schiedam wordt de voorstelling gespeeld in de Grote of Sint Janskerk die naast de Grote Markt ligt waar de verbrandingen hebben plaatsgevonden. De muren van de kerk waren getuige. 

Verhaal

Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij. 

 

S'DAM TIPT!

Spirituele Urgentie

Spirituele Urgentie

IDDF2023

IDDF2023

Open Monumentendag Schiedam | levend erfgoed

Open Monumentendag Schiedam | levend erfgoed

Terug naar theater / concerten

Aanmelden