26 januari 2024

Daria van den Bercken | piano

Waar: Westvest90-kerk, Westvest 90
Wanneer: Vr 26 januari
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €24,50
Check de website

Daria van den Bercken (piano) speelt werken van Händel, Beethoven, Rachmaninov, Liszt, Debussy, Rzewski, Couperin en Boulanger. 

Programma

-G. F. Händel: Suite in d minor HWV 428 
-L. Van Beethoven: Sonata no. 17 in d minor op. 31 no. 2 Der Sturm 
-Human: Nature, an Imaginary Suite 
-S. Rachmaninov: Lilacs op. 21 no.5 
-F. Liszt: Concert etude Waldesrauschen 
-C. Debussy: Clair de lune, Images I: Reflets dans l’eau 
-F. Rzewski: Winnsboro Cotton Mill Blues 

Daria van den Bercken 

Daria van den Bercken  (1979) is een Nederlandse pianiste van Russische afkomst. Daria maakte in 2007 haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Joann Falletta met het pianoconcert van Clara Schumann. Zij werd het jaar daarop opnieuw uitgenodigd voor Mozarts pianoconcert in C, KV 467 o.l.v. chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin. 

Daria van den Bercken specialiseert zich in onder meer in barokmuziek op de moderne piano, zoals de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, die zij propageerde met opvallende acties, zoals huisconcerten in Amsterdam en een concert in São Paulo in de zomer van 2012, waarbij zij met haar concertvleugel aan een hijskraan hing. Zij zet zich graag in voor minder bekende muziek van componisten als C.P.E. Bach, Clara Schumann, en Lili Boulanger. 

In 2014 trad Daria op tijdens TEDSalon Berlin. Haar TED-talk heeft inmiddels meer dan een miljoen views en werd dat jaar gekozen tot een van de “Top Ten Picks of the Year”. In 2016 richtte Daria de Keys to music Foundation op, een stichting die zich ten doelt stelt een breed publiek voor klassieke muziek te bereiken. In 2021 organiseerde de stichting de eerste editie van de Piano Biënnale in Arnhem en Nijmegen.

S'DAM TIPT!

Epos Ensemble | Boutje van de Rommelberg

Epos Ensemble | Boutje van de Rommelberg

Kunst & Cultuur | Japan

Kunst & Cultuur | Japan

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Terug naar theater / concert

Aanmelden