21 november 2023

Dans in Ontwikkeling

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: De 21 november
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50
Koop hier je tickets

 

Je kijkt dinsdag 21 november naar 2 dansvoorstellingen van Dans in Ontwikkeling, een project van Magnezy Dance Productions.

Clausura

Clausura is een duet dat het concept van afsluiting onderzoekt, door een eindeloze reis langs fysieke en mentale belemmeringen in beeld te brengen. Een schijnbaar ongrijpbaar eindpunt, voortdurend gehinderd door de dwang die we onszelf opleggen. Door beweging, muziek en visuele storytelling, weeft choreograaf Alicia Verdú Macián een verhaal van altijddurende evolutie, aanpassing en transformatie. Het werk ontbloot diverse vormen van communicatie door een serie complexe bewegingsexperimenten. Het hart van de voorstelling ligt in een gedeeld kostuum, symbool van beperking en de uiteindelijke ontdekking van bevrijding binnen zijn beperkingen. Wij zijn getuige van een diepe verschuiving van symbiose naar mitosis [celdeling] terwijl de spelers de delicate balans tussen restrictie en vrijheid navigeren. 
Performers: Teresa Royo, Alicia Verdú Macián 
Composer: Skander Jaïbi 
Kostuumontwerp: Alexander  

Cyborg DNA: version Explicit

Cyborg DNA: version Explit is een solo installatie performance die een queer toekomst suggereert, door het cyberlichaam en digitale kunst, een hypersensitieve en hypnotische ervaring, die de complexiteit van het lichaam en technologie bespreekt. Van evolutie tot transhumanisme – choreograaf Robin Nimanong creëert opnieuw menselijke dimensie, binnen een oneindig gevoel van tijd. Geïnspireerd door de tekst Cyborg Manifesto van Donna Haraway, die suggereert dat terwijl taal over tijd evolueert en beïnvloed wordt door nieuwe technologische ontdekkingen, zo zal ook het menselijk denken in de toekomst frequenties, bloedgroepen en nanochips beschrijven. De mens zal veranderen en de huidige focus op ras, gender en etniciteit zal transformeren naar nieuwe criteria waardoor wij op nieuwe vlakken verbinding zullen vinden. 
Performer: Fleur van der Schaaf 
Geluidsontwerp: Clara Cozzolino 
Digitale kunst: Lux Nautilus 
Productie: ICK Artist Space (New Adventures) Suzy Blok & Astrid Klein Haneveld 

Supported by FPK - AFK Norma and BNG fonds 

Dans in ontwikkeling

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (Magnezy Dance Productions), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren.
Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeert het theater steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf. 

S'DAM TIPT!

S'DANS | The Previous Owner

S'DANS | The Previous Owner

Fabrieklassiek | klassiek in de kou

Fabrieklassiek | klassiek in de kou

De Achterblijver

De Achterblijver

Terug naar theater / concert

Aanmelden