22 februari 2022

SUNDOWNING - Dans in ontwikkeling

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand
Wanneer: Di 22 februari
Hoe laat: Om 20:15 u
Tickets: plm. €16,50
Koop hier tickets
Check ook Magnezy.nl


 

Je kijkt dinsdag 22 februari naar 2 dansvoorstellingen van Dans in Ontwikkeling, een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture) in samenwerking met Theater aan de Schie.

SUNDOWNING
In de eerste voorstelling van de avond, Sundowning, onderzoekt choreograaf Sara Europaeus de angst om je geheugen te verliezen. Samen met haar dansers nodigt Sara de kijker uit in een wereld waar het geheugen vervaagd en de fantasie een antwoord geeft op onze vragen.  
Dansers:
-Liel Fibak 
-Polly Mirovskaya 
-Clara Cozzolino 
-Stephania Vassiliou (stagair) 
-Dovile Krutulyte (stagair) 

FEBRIS
2 mannen, ze schuiven over de vloer. Hun torso’s en ledematen verdubbelen zich voor onze ogen en raken in en uit de knoop. Breakdancer Simon Bus/CORPO MÁQUINA maakte dit duet samen met b-boy Roy Overdijk (The Ruggeds). Beiden vouwen ze hun lijf met het grootste gemak alle kanten op. Onnavolgbaar fysiek. Met Febris brengen Simon en Roy een ode aan de koorts, aan het koortsige lichaam en aan de broeierige intimiteit van de koortsdroom. Visioen. In Simons werk gaan sereniteit én relativering samen. Startend vanuit verhalende thema’s brengt hij gaandeweg een abstractie die rust geeft en tegelijkertijd uitnodigt tot verontrusting.
Dansers:
-Breakdancer Simon Bus/CORPO MÁQUINA
-b-boy Roy Overdijk

Het project heeft als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status.

S'DAM TIPT!

Nikola Meeuwsen - piano

Nikola Meeuwsen - piano

TITANIC

TITANIC

Vincent van Amsterdam & Quirine Viersen

Vincent van Amsterdam & Quirine Viersen

Terug naar theater / concerten

Aanmelden