8 juni 2021

Dans in ontwikkeling

Waar: Theater aan de Schie, Stadserf 1
Wanneer: Di 8 juni
Hoe laat: Om 19 u & 21 u
Tickets: plm. €16,50
Middels voorinschrijving kun je laten weten of je interesse hebt voor deze voorstelling. Zodra het theater weer open mag en de kaartverkoop start, nemen wij contact met je op. 
Ga naar voorinschrijving

 

Tijdens deze editie van Dans in Ontwikkeling kijk je dinsdag 8 juni naar 2 dansvoorstellingen: Borders Of A Multiverse en notwithstanding. 

Borders Of A Multiverse 

De mens is op zoek naar verbondenheid. Met anderen, met zichzelf. Door religie, spiritualiteit, technologie... We willen verbonden zijn met iets of iemand. Met het risico afhankelijk te worden en onszelf te verliezen. Borders Of A Multiverse is de zoektocht van danser/choreograaf Victor Swank naar het hervinden van connecties. Met dansers Valerie de Haan, Fernando Morales en Daniel Vliek zwerft hij door een eigen universum. Maar uiteindelijk gaat 't om de verbinding; die heldere, brede blik. Op alles. Universum wordt multiversum. 
Concept & choreografie: Victor Swank 
Dansers: Valerie de Haan, Fernando Morales, Victor Swank, Daniel Vliek

notwithstanding 

Vertrouwen is hoogst persoonlijk, én aan verandering onderhevig. Misschien herkennen we het vooral als het er niet meer is... In notwithstanding onderzoeken Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen – Collectief MAMM – hun fysieke relatie tot vertrouwen. Vertrouwen dat geschaad is. Kan een vertrouwensbreuk écht gelijmd worden? De dansers creëren een duet in een intieme ruimte, waarbij ze continu op elkaar moeten kunnen rekenen. Een onderzoek naar elkaar dragen zonder ogenschijnlijke krachtsinspanning. Een duet over de (on)mogelijkheden van een combinatie van twee lichamen. 
Concept & dans: Collectief MAMM (Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen) jubileum 

Dans in Ontwikkeling

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status.

Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeren we steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf.  

 


Aanmelden