20 november 2021 - 15 januari 2022

COMING OUT - KINGSLEY OGWARA

Waar: Open Art Exchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 20 november t/m 15 januari
Hoe laat: Wo t/m za 10 - 18 uur. en op afspraak

Gesloten tijdens de kerstvakantie: 24 december - 11 januari
Check ook:
Openartexchange.com
Facebook
Instagram

Tijdens de solotentoonstelling Coming Out bekijk je sculpturen en schilderijen van Kingsley Ogwara. In zijn nieuwe serie schilderijen treedt de meester in kleur en vorm op meer dan één manier naar buiten.

Ogwara (Luxemburg/Nigeria) licht een tipje van de sluier op wat hij in zijn abstracte massacomposities verbergt en onthult meer figuratieve elementen. Dat resulteert in semi-abstracte verstilde iconische portretten, die lijken te zijn weggelopen uit de glas-in-lood ramen van een kapel en meer versluierde portretten in een regen van kleuren, naast meer abstracte pastiche werken. Ook in zijn nieuwe serie houten sculpturen snijdt Ogwara terug naar de kern en onthult zijn kijk op de menselijke essentie, waarbij hij een precair evenwicht vindt tussen abstracte en figuratieve elementen. 

OPENARTEXCHANGE
OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents in Europa en online. 

Foto: Detailfoto ‘Memories’ van de kunstenaar Kingsley Ogwara ©OpenArtExchange 

S'DAM TIPT!

Glashard - Post-graffiti

Glashard - Post-graffiti

De Reis

De Reis

Jeneverfestival 2022

Jeneverfestival 2022

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden