8 juli 2023 - 14 januari 2024

Carte Blanche (Fuck the Dictator)

Waar: Stedelijk Museum Schiedam
Wanneer: Van 8 juli t/m 14 januari 2024
Check ook Stedelijk Museum Schiedam

In Carte Blanche (Fuck the Dictator) zie je onder meer de nieuwe, speciaal voor dit project ontwikkelde ruimtevullende installatie House of Fools, met daarin wankele beelden van oude ‘helden’ zoals Jan Pieterszoon Coen en Witte de With en een serie keramische reliëfs.

   

Nieuwe werk

Deze nieuwe werken worden gecombineerd met bestaand werk, zoals de enorme sculptuur Splendid Surrender (2010) uit de collectie van Stedelijk Museum Schiedam. Het beeld is een reactie op de draconische bezuinigingen op kunst en cultuur in de periode Zijlstra. Ook de strijdvaardige, feministische vrouwenbustes uit de serie Under Construction zijn te zien. 

Boksschool De Jong 

Anne Wenzel: 'De boksschool van Hans de Jong heeft een cruciale rol gespeeld. Zij hebben mij geholpen om deze Carte Blanche te winnen. Boven de boksring komt een beeld van een vrouwenbuste dat ik speciaal voor deze plek gemaakt heb en dat ik als dank aan de boksschool schenk. Het beeld houdt het midden tussen een patrones en boksster, een soort beschermheilige die waakt over de boksschool. In de boksring van de boksschool worden gedurende de tentoonstelling ook enkele publieke evenementen georganiseerd.' 

Detail van 'House of Fools, Anne Wenzel, 2023. Foto: Lotte Stekelenburg 
Anne Wenzel voor de bokswedstrijd, 2019. Foto: Aad Hoogendoorn 

S'DAM TIPT!

Blauw van de jenever

Blauw van de jenever

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

ekstasis | Een universum van licht en geluid

ekstasis | Een universum van licht en geluid

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden