8 februari 2024

boni the musical | het zuidelijk toneel

Waar: Theater aan de Schie, Stadserf 1 
Wanneer: Do 8 februari
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €42,50 
Koop hier je tickets


 

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons terug naar de 18e eeuw. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt. 

Boni the musical

Boni groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.  

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.   

 


Aanmelden