12 maart 2023 - 19 maart 2023

bladspiegels in het gras

Waar: Stadspark De Plantage
Wanneer: Van 12 - 19 maart

Check ook de website van St. KunstWerkt
 

Vijftien buurtbewoners van stadspark De Plantage maken een tijdelijk kunstwerk van 100 vierkante meter: Bladspiegels in het gras.

Als inspiratie en als patroon voor het kunstwerk dient een papieren verjaardagstaartkleedje. Er worden figuren van kunstgras geknipt en op de grond rond de boom bevestigd. De zon en de weergoden doen vervolgens hun werk.

Op zondag 19 maart wordt het kunstgras verwijderd en is er een tijdelijk kunstwerk van honderd vierkante meter rondom de boom ontstaan. 

  

Participatieproject

Het kunstwerk is het resultaat is van een participatieproject met bewoners die in de buurt van het park wonen. Het project staat onder leiding van beeldend kunstenaar Yvon Koopman, deelnemer van Stichting KunstWerkt. 

Wereldboom

Bij Stichting KunstWerkt vindt vanaf 12 maart de expositie Wereldboom plaats. Werk van verschillende kunstenaars met het thema ‘bomen’ wordt in de ruimte van Stichting KunstWerkt tentoongesteld.

Recht tegenover deze ruimte bevindt zich het park De Plantage, met daarin de 10 jaar geleden tot Wereldboom uitgeroepen plataan.

Ter gelegenheid van dit tienjarig jubileum vindt deze expositie ‘Wereldboom’ plaats. Yvon Koopman exposeert echter niet in de tentoonstellingsruimte, maar door middel van het participatieproject in het park.Op ongeveer honderd meter van de jubilerende Wereldboom staat een boom, waaromheen zij samen met vijftien buurtbewoners een honderd vierkante meter beslaand kunstwerk maakt. 

 

 

S'DAM TIPT!

wereldboom

wereldboom

Jeneverfestival 2023

Jeneverfestival 2023

the titty mag festival

the titty mag festival

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden