17 juli 2021 - 29 augustus 2021

Backward Turkey wandeling

Waar: De QR-code kun je ‘ophalen' bij:
- De Bibliotheek in de Korenbeurs, 
- Schiedam Partners in de Waag 
- Boekhandels Het Schiedams Boekhuis, Hoogstraat
- Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland
Wanneer: Van 17 juli t/m 29 augustus
Gratis
Check de website

Oortje in en wandelen maar. Doe ook de Backward Turkey wandeling in Schiedam!
Tijdens de Backward Turkey luister je heel relaxt naar muziek, poëzie, 'rap en spoken word'.

QR

Hoe werkt het?
Via een poster scan je de QR-code met je telefoon. Door het scannen van de QR-code komt de plm. 30 minuten durende audio beschikbaar op de telefoon. Vervolgens kun je door de stad wandelen, lekker in de bieb blijven, of waar dan ook. Samen of alleen, je kiest dus zelf je luister moment!

 

Cadeautje van de bieb

De Bibliotheek Schiedam doet de inwoners van de stad een luistervoorstelling cadeau! Backward turkey is een audiovoorstelling, waarbij in tekst en muziek een portret wordt geschetst van een generatie die meer in hun hoofd zit dan in hun lijf.

Maker Marco Martens neemt je samen met 2 vrienden mee naar een festival in Zwitserland. De bedoeling is om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en het leven van alledag, én om hun vriendschap te vieren.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De titel van de voorstelling verwijst naar het dansje dat Marco alleen kan doen als hij de alcohollimiet ver heeft overschreden. Pas als die barrière van schaamte en zelfbewustzijn is weggevallen, kan hij écht ontspannen en zich overgeven aan het moment. Maar of diezelfde bevrijding ook voor zijn vrienden geldt, is maar net de vraag.

"Voel je vrij, doe de Backward Turkey. Eindelijk de schaamte voorbij: alsjeblieft!"

Foto: Jan Schrijver © De Schiedammer Online


Aanmelden