5 juni 2021 - 25 juli 2021

‘A-un’ Roosmarijn Pallandt

Waar: De Ketelfactory, Hoofdstraat 44
Wanneer: Van 5 juni t/m 25 juli
Openingstijden: Wo t/m zo 13 - 17 u
Reserveer hier een gratis tijdslot (verplicht!)
Check de website

In haar solotentoonstelling neemt Roosmarijn Pallandt (1977) de bezoeker mee naar een andere wereld. Een multidimensionale installatie waarin alles beweegt zonder ophouden, net als adem – A-un in het Japans.  

Het geheel als partituur van een magische plek

De expositie beslaat een serie autonome werken bestaande uit foto’s, films, audio en weefsels uit boombast vezel die zij in nauwe samenwerking met lokale wevers heeft gemaakt. Kenmerkend in haar werk is de intense diepte, gelaagdheid en concentratie. Hoe dat kosmische ritme van A-un aanvoelt, wordt duidelijk in De Ketelfactory.  

Sinds 2010 maakt Pallandt reizen naar afgelegen gebieden, in onder andere Tibet, Peru, Mexico en Japan, waar de elementen het ritme bepalen. Waar zij in nauw contact met de inheemse bevolking op de plek zelf, de ziel en hun verbondenheid met de plek probeert te vangen. De aarde is voor hen een levende wereld, een oud bezield verband, waar alles spreekt, pulseert en vibreert. Mens, dier, plant, water en licht en zelfs het geluid van de in een bergmassief gestolde tijd. 


Aanmelden