SCHIEVESTE

Sinds begin 2019 werkt de Ontwikkelcombinatie Schieveste hard aan tal van plannen voor de locatie Schieveste in Schiedam, direct tegen het NS station Schiedam Centrum aan.

Anders dan bij de eerdere plannen ligt het accent nu op wonen. Schieveste maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waar 14 gemeenten samenwerken aan nieuwe woon- en werkgebieden in de zuidwestvleugel van de Randstad.

Het planvoorstel omvat ruim 300.000 m2, waarvan een klein deel bestaande gebouwen betreft. De nieuwbouw bestaat uit circa 3.000 tot 3.500 woningen, kantoren, voorzieningen in de onderste 2 lagen en ruimte voor deelmobilteit en fiets- en autoparkeren.

De toekomstige bewoners zullen vooral gericht zijn op het gebruik van de OV-voorzieningen en op de faciliteiten die de bestaande stad hen kan bieden.

Dit kunnen jonge of oude mensen zijn, starters of gepensioneerden, expats of locals. Maar één ding hebben ze gemeen: de wens om op een dynamische en stedelijke plek te wonen. Schieveste wordt dé plek voor de ‘Dynamische Stedeling’. In 2021 gaan de eerste heipalen de grond in. De totale bouw van de plannen gaat wellicht 10 jaar duren.

SCHIEVESTE
SCHIEDAM
website

Aanmelden