IEPENLAAN

De voormalige Sint Martinusschool aan de Iepenlaan in Tuindorp wordt vervangen door 18 nieuwe koopwoningen die gericht zijn op senioren. Er komen 3 woonblokken van elk 6 woningen. Het ontwerp van de nieuwe bebouwing past bij de sfeer en in de structuur die het eigen karakter van Tuindorp kenmerkt. Er is bewust gekozen voor een bescheiden bouwhoogte van 2 verdiepingen.

     

TUINDORP
Tuindorp, een groen hart in de wijk, doet zijn naam eer aan. Op de daken waarop zonnepanelen worden geïnstalleerd, komt ook beplanting. Hoewel het plan al veel vergroening met zich meebrengt, wil de gemeente Schiedam de herontwikkeling benutten om extra te investeren in vergroening van de buurt. Samen met de buurtbewoners wordt een ontwerp uitgewerkt voor de inrichting van groen, spelen en ontspannen.

Hoewel de bestaande bebouwing wordt vervangen door nieuwbouw, blijft een vertrouwd, herkenbaar element ook in de toekomst aan de Iepenlaan zichtbaar: de oude klokkentoren neemt een prominente plek in binnen het ontwerp. De woningen komen rondom de klok te staan. Een gemeenschappelijke binnentuin verbindt de 3 woonblokken met elkaar.

 

 

 

S'DAM TIPT!

un-BEE-lievable Distillers Workshop

un-BEE-lievable Distillers Workshop

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot

IEPENLAAN
Iepenlaan
3121 BB Schiedam
website

Aanmelden