IEPENLAAN

De voormalige Sint Martinusschool aan de Iepenlaan in Tuindorp wordt vervangen door 18 nieuwe koopwoningen die gericht zijn op senioren. Er komen 3 woonblokken van elk 6 woningen. Het ontwerp van de nieuwe bebouwing past bij de sfeer en in de structuur die het eigen karakter van Tuindorp kenmerkt. Er is bewust gekozen voor een bescheiden bouwhoogte van 2 verdiepingen.

     

PLANNING

Medio september 2023: Uitbreiding van de website Iepenlaan.nl met meer informatie per type woning zodat je je kunt inlezen en voorbereiden op de start verkoop en jouw interesse voor een bepaalde woning kenbaar kan maken.
Begin oktober 2023: Bekendmaking definitieve verkoopprijzen en uitbreiding verkoopstukken. 
Eind oktober 2023: Start verkoop op bouwnummer.  
November 2023: Verkoopgesprekken bij de makelaar. 

Als deze planning kan worden aanhouden en de verkooppercentages worden behaald, dan kan er ca. begin 2024 begonnen worden met de bouw. De oplevering staat gepland ca. 1,5 jaar na start bouw. 

Uitgelicht: De Hoekwoning XL 
In het plan worden 4 XL hoekwoningen met een woonoppervlakte van ca. 107 m2, met privé parkeerplaats op eigen grond gerealiseerd. Deze woningen komen in 2 verschillende varianten. Een traditionele variant en een variant voor senioren en/of mindervaliden. 
Beide varianten beschikken over een vliering van ca. 6 m2 en privé terrassen van ca. 15m2 aan de groen ingerichte buitenruimte.  
Variant 1 
4 kamerwoning met een royale woonkamer van 40m2, een berging van 8m2 en 3 slaapkamers van resp. 12, 7 en 11m2 op de eerste verdieping. 
Entree aan de voorzijdegevel.
Variant 2  
4 of 5-kamerwoning met een extra slaapkamer van ca. 13m2 en een tweede badkamer op de begane grond. Fijne levensloopbestendige seniorenwoning.  
Entree aan de zijgevel.

Goede voorbereiding 
De woningen worden duurzaam en energiezuinig opgeleverd. Dit wil zeggen volgens de laatste eisen van het bouwbesluit met o.a. een warmtepomp en zonnepanelen. 

TUINDORP
Tuindorp, een groen hart in de wijk, doet zijn naam eer aan. Op de daken waarop zonnepanelen worden geïnstalleerd, komt ook beplanting. Hoewel het plan al veel vergroening met zich meebrengt, wil de gemeente Schiedam de herontwikkeling benutten om extra te investeren in vergroening van de buurt. Samen met de buurtbewoners wordt een ontwerp uitgewerkt voor de inrichting van groen, spelen en ontspannen.

Hoewel de bestaande bebouwing wordt vervangen door nieuwbouw, blijft een vertrouwd, herkenbaar element ook in de toekomst aan de Iepenlaan zichtbaar: de oude klokkentoren neemt een prominente plek in binnen het ontwerp. De woningen komen rondom de klok te staan. Een gemeenschappelijke binnentuin verbindt de 3 woonblokken met elkaar.

 

 

 

S'DAM TIPT!

un-BEE-lievable Distillers Tour

un-BEE-lievable Distillers Tour

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot

IEPENLAAN
Iepenlaan
3121 BB Schiedam
website

Aanmelden