Hof van Aleida

De Gravin Aleidaschool wordt een kleinschalige, duurzame woonhof in het hart van het Singelkwartier. Het decor van de voormalige school vormt de nieuwe woonomgeving voor mensen die graag delen met anderen, maar zich ook willen kunnen terugtrekken in hun eigen huis of tuin.

  

Leven in een community met toch ook de nodige privacy. De nieuwe bewoners hebben de keuze uit 15 koop wooneenheden van gemiddeld 95 m2 in 5 woontypes met de adellijke titels De Gravin, De Markies, De Hertog, De Baron en De Ridder. 

Centrale rol voor het Hof
Het hof vervult een centrale en sociale rol in het plan, hier komen bewoners samen en kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de collectieve buitenruimte rondom de woningen, en de collectieve openbare ruimte die in overleg met de omwonenden wordt ontworpen en ingericht en voorzien van allerlei faciliteiten.

Denk aan klimtoestellen zodat de kinderen in een veilige omgeving buiten kunnen spelen. Of een plantenkas of moestuin voor wie groene vingers heeft, waar je samen met je buren je eigen groenten, fruit en andere planten kan kweken. Daarnaast komen er diverse zitjes om elkaar te ontmoeten. 

Duurzaam
Binnen het plan is volop aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit en deelmobiliteit. Zo worden oorspronkelijke elementen in ere hersteld en wordt ingezet op een energieneutraal gebouw met zonnepanelen.

Alle info vind je hier.

 

S'DAM TIPT!

Make Your Own Gin

Make Your Own Gin

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot

Hof van Aleida
Oostsingel
3112 GC SCHIEDAM
website

Aanmelden