De Nieuwe Kethelpoort

Op de plek van de voormalige LTS aan de Monseigneur Nolenslaan start in de 2e helft van 2021 de bouw van De Nieuwe Kethelpoort.

Dit nieuwbouwproject omvat circa 140 (huur) appartementen in het middensegment, circa 35 grondgebonden (koop)woningen en circa 25 zorgwoningen. Daarnaast komt er een parkeergarage en op de begane grond voorzieningen.

Voor dit project heeft de gemeente Schiedam projectontwikkelaars ‘geprikkeld’ om met een creatief plan te komen. De ontwikkelcombinatie Maas Wijkontwikkeling en FSD in samenwerking met Waal, werden uitgeroepen tot winnaar.

“De ontwikkeling biedt bijzondere woningen voor diverse doelgroepen in een omgeving met veel groen, water, dynamiek én innovatieve verrassingen”, licht wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) toe.

“Het plan De Nieuwe Kethelpoort legt een duidelijke link naar het DNA van Schiedam: authentiek, vernieuwend en levendig. Het zet de poort open naar verbindingen tussen oud en nieuw, tussen mensen en hun dagelijkse bezigheden en dat wat echt Schiedams is.

Het ingediende plan wordt verder uitgewerkt. De ontwikkelcombinatie gaat in overleg met de gemeente en bewoners in de buurt om de plannen te verfijnen.

 

De Nieuwe Kethelpoort
SCHIEDAM
website

Aanmelden