De Nieuwe Kethelpoort

De Nieuwe Kethelpoort wordt de nieuwe stadsbuurt van Schiedam, gelegen tussen het historisch hart van Schiedam en de jaren 60 uitbreidingswijk Nieuwland. Hier komt de nieuwe bezoeker of trotse bewoner vanuit de metro bovengronds. Dit is het moment om hen welkom te heten en het ‘Schiedamse’ gevoel te geven. Een modern en dynamisch gevoel van sfeervol water, monumentale pakhuizen, molens en de jeneverhistorie. Kortom De identiteit van Schiedam!

   

De Nieuwe Kethelpoort

Het veelomvattende project De Nieuwe Kethelpoort komt in Nieuwland op de plek waar eerder de technische school stond. Er komen 190 woningen, van stadsappartementen tot eengezins woningen. De openbare ruimte krijgt veel aandacht, want het wordt voor iedereen een groene, levendige plek waar het prettig wonen en leven is én die van waarde is voor de aanliggende wijk en stad.

  

IJzer, Stoom & De Kethel

De woningblokken krijgen namen als IJzer, Stoom, De Kethel en De Heren van Schiedam.
IJzer: 77 appartementen en deels commerciële ruimten op de begane grond· Stoom: 79 appartementen en deels een fietsenstalling op de begane grond· De Kethel: 20 appartementen en een mobiliteitshub· De Heren van Schiedam: 14 stadswoningen.
Een groot deel van de appartementen komt beschikbaar als middenhuur, de grondgebonden woningen komen te koop. 

Mobiliteitshub

De mobiliteitshub krijgt een natuurlijke uitstraling, afgewerkt in deels hout en groen. Aan de achterkant van De Heren van Schiedam en deels op de begane grond in Stoom komt de centrale fietsenstalling die je via de Schermerhornlaan kunt bereiken. Langs het water naar de Parkweg leidt straks een wandelroute. Er komt een commerciële ruimte op de begane grond van IJzer aan de wandelroute van de metro naar de Mgr. Nolenslaan. 

Geinteresseerd? Schrijf je dan in via DeNieuweKethelpoort.nl

  

Planning

  • Q1 2023: Bestemmingsplan ter inzage
  • Q3 2023: Indienen conceptaanvraag omgevingsvergunning
  • Q1 2024: Communicatiebijeenkomst over bouwlogistiek en planning
  • Q1 2024: Start sloop
  • Q3 2024: Start bouw

De planning is gebaseerd op de start van de bouw najaar 2024. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Als de bouw najaar 2024 start, zullen de woningen naar verwachting in het voorjaar (2024) in de verkoop gaan.  Het verhuurproces is afhankelijk van de toekomstige afnemer. 

De projectontwikkelaarscombinatie FSD & Maas Wijkontwikkeling hebben het afgelopen jaar in tal van sessies met omwonenden en mogelijke kopers en huurders gesproken over hun wensen en die zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve plan. 

S'DAM TIPT!

Make Your Own Gin

Make Your Own Gin

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Welkom nieuwe S'dam bewoner

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot

De Nieuwe Kethelpoort
SCHIEDAM
website

Aanmelden