19 maart 2023

Lente bij NME-centrum, De Groene Raat en SMD 

Wanneer: Zo 19 maart van 12 - 16 uur 
Waar:
- NME Centrum en St. Milieu Dichterbij, Harreweg 10 - 12
- De Groene Raat, Harreweg 19


 

Lammetjes, kuikentjes en kalfjes aaien, zelf een mini bijenhotel bouwen en nog veel meer! Kom je ook de Lente vieren op de Harreweg in Schiedam Noord?

      

Speel het spannende Tsjiep tsjiep spel!

Op het NME-centrum zijn allerlei jonge dieren te zien, zoals kalfjes en kuikentjes. Wie wil, mag even een kuikentje vasthouden en voelen hoe zacht zo’n beestje is. Er kan ook geknutseld worden met natuurlijke materialen. Onder leiding van KomKids creëren kinderen met karton en schapenwol hun eigen schaap of lammetje.

Echte schapen en lammetjes zijn te bezichtigen in de barg op het erf en misschien willen ze wel even geaaid worden. Bezoekers die van spelletjes houden, kunnen het spannende spel ‘Tsjiep tsjiep’ spelen, waarin kuikentjes en een vos de hoofdrol spelen. 

Theetuin & mobiele tuinplantenkraam 

Bij De Groene Raat is de theetuin geopend. Je kunt hier, onder het genot van een lekkere kruidenthee uit eigen tuin, genieten van de prachtige omgeving. Wie graag iets creatiefs wil doen, kan een minibijenhotel maken van een conservenblikje en/of een plantenbakje knutselen onder leiding van Esther Pieterse.

Deelnemers krijgen van De Groene Raat een viooltje om in het zelfgemaakte bakje te zetten. Intussen pendelt Thijs van der Wal, groenadviseur van de gemeente Schiedam, met zijn mobiele tuinplantenkraam heen en weer tussen De Groene Raat en het NME-centrum. Hij geeft graag informatie over planten, tuininrichting en andere groene aangelegenheden.

Bloemen & bijen

Over bloemen en het fascinerende leven van bijen weet imker Elly Rietdijk heel veel te vertellen. 

Routebeschrijving
Het NME-centrum en De Groene Raat zijn gemakkelijk lopend en fietsend te bereiken. Openbaar vervoer: tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein, teruglopen naar het Bospad (langs Natuurcentrum De Boshoek lopen), bij het fietspad linksaf de Harreweg op. Auto: Houd Noordeinde aan op de navigatie.
Ter hoogte van Noordeinde 27 zijn parkeerplaatsen. Vanaf hier in noordelijke richting lopen en doorlopen op het fietspad Harreweg. 

S'DAM TIPT!

Lammetjesdag | Schaapskudde Schiedam

Lammetjesdag | Schaapskudde Schiedam

De Heks van Almen

De Heks van Almen

Koningsdag

Koningsdag

Terug naar evenementen

Aanmelden