Schiedam gaat Eurovisie

Schiedam staat in week van 10 tot en met 17 mei 2020 geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival. De komst van de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival naar Rotterdam, grijpen Theater aan de Schie, Wenneker Cinema, Stichting Promotie Schiedam, de Bibliotheek Schiedam en  Crévor Events met beide handen aan om een programma samenstellen voor en door Schiedammers.

Initiatiefnemer en woordvoerder Rob Roos van Theater aan de Schie: “Iedereen die we hebben benaderd zei direct “ja” om mee te doen. Op dit moment wordt in overleg met elkaar een passend en feestelijk programma bedacht. Ideeën en enthousiasme in overvloed.

Denk bij de programmering bijvoorbeeld aan een aangepaste Avond van het Cabaret met Marja van Katendrecht als presentatrice en een disco met songfestivalnummers, of een fout songfestivalfeest met live streaming, het Suikerzoet Song-Filmfestival of een talentenjacht in de wijken.

Het doel is alle Schiedammers te betrekken bij dit internationale evenement. We hebben er als culturele partners in Schiedam enorm veel zin in om van deze week voor Schiedam en ook voor Rotterdam een enorm succes te maken. Dat kan alleen maar door er met elkaar de schouders onder te zetten.”

Samenwerking
Op initiatief van Theater aan de Schie verbinden Theater aan de Schie, Crévor Events, Wenneker Cinema, de Bibliotheek Schiedam en Stichting Promotie Schiedam zich met de stad Rotterdam en hebben zij met dit evenement de voorlopige werktitel gegeven: ‘Songfestival around town’. Met deze titel hopen de instellingen ook andere gemeenten aan te jagen om er een fantastische feestweek van te maken.

Programma
Op dit moment wordt in overleg met elkaar een uitgekiend programma bedacht waarbij het doel is alle Schiedammers te betrekken bij dit internationale evenement.

In nauw overleg met de gemeente Rotterdam en de organisatiepartners van het festival wordt het Schiedamse programma afgestemd. Het definitieve programma wordt in februari 2020 bekend gemaakt.