Nieuwbouwdag = mooie kennismaking SDAM

In en rondom de Havenkerk was het zaterdag 9 oktober een drukte van belang tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam 2021. Wethouder Antoinette Laan van o.a. Bouwen en Wonen bedankte bij de officiële opening alle partijen die zich met hart en ziel inzetten voor de ontwikkeling van een mooie stad voor jong en ouder, met minder en meer budget.   

Tussen 10 en 16 uur bezochten circa 1.600 woningzoekenden de presentaties van nieuwe woningbouw in Schiedam. Het bezoek was door de verplichte aanmelding per half uur goed gespreid over de dag. Daardoor konden de standhouders aan iedereen voldoende aandacht besteden. Bezoekers kwamen grotendeels uit Schiedam, veel uit Rotterdam, en zelfs uit Delfzijl en Zeeland.  

Bij de entree, na de coronacheck, ontvingen de bezoekers een goodiebag met daarin allerlei handige informatie en de brochure NIEUWBOUW IN SCHIEDAM 2021 – 2022. Daarin worden in totaal 21 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties in 6 wijken belicht. Daarmee konden zij na bezoek aan de beurs al wandelend en fietsend de nieuwe woonplekken bezoeken, die duidelijk gemarkeerd waren met een beachvlag. De brochure met wandel- en fietstochten kan in de komende weken nog worden afgehaald bij het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat.  

FILMS
In de stand van de gemeente werden woonwensen vergaard: ‘Waar en hoe wilt u wonen?’.  Daar gingen tevens twee films in première over nieuwe woonplekken die nu beschikbaar zijn of binnenkort worden gebouwd, en over gebieden als de Glasfabriek, Nieuw-Mathenesse en Schieveste waarvoor nu grootse plannen worden ontwikkeld. Schiedam gaat in de komende tien jaar zo’n 7.000 woningen bouwen, waarvan circa 1.000 ter vervanging van verouderde woningen die worden gesloopt. Vanuit de lucht krijgt iedereen een goed beeld hoe die projecten in de wijken worden ingepast. De films zijn nu tevens de bekijken op de homepage van de website www.nieuwbouwdagschiedam.nl.   

STAD BEKIJKEN
Door Schiedam Partners, Welkom in SDAM, S’LOEP Schiedam en JJ’s H2O waterfietsen werd de bezoekers de mogelijkheid geboden om de stad ook vanaf het water of al wandelend te leren kennen. Het mooie weer verleidde menigeen om – voor het laatst dit jaar - in de boot of waterfiets te stappen. Het Centrummanagement en o.a. het Vlaamsch Broodhuys hadden mooie aanbiedingen voor ‘happen en snappen’ in de goodiebag verstopt.  

LAATSTE BOUWNIEUWS & BROCHURE
Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen wordt vermeld op de websites sdam.nl/wonennieuwbouwdagschiedam.nl en via de Facebookpagina NieuwbouwdagSchiedam. Op de websitepagina van de gemeente Schiedam staan ook voorgenomen projecten beschreven.   
Hier kun je de Nieuwbouwdag Schiedam brochure downloaden.

      

Havenkerk
Lange Haven 70
3111 CH SCHIEDAM
Website