S'DAM Winkelstad

Winkelen kan overal. Maar winkelen in een decor van de hoogste molens van de wereld en monumentale gebouwen kan alleen in de historische binnenstad van Schiedam! Schuif aan bij één van de gezellige terrassen voor een tussenstop!

SHOPPEN IN HET CENTRUM

De historische Hoogstraat heeft originele specialzaken zoals, pop-upstores en winkels op het gebied van interieur, koken en kleding. Check de website.

Winkel je graag bij de Hema, Xenos, Blokker, C&A, Action of H&M? Loop dan het overdekte winkelcentrum de Passage in of het ABC complex aan de Lange Kerkstraat.

De winkels in Schiedam zijn geopend van:
-Ma t/m za van 9 – 17:30 u.
-Do koopavond tot 21 u.
-Elke 1e zo vd mnd is koopzondag: 12 – 17 u.

WEEKMARKT
Iedere vrijdag is in het centrum van S’DAM, de Lange Kerkstraat, op het Land van Belofte en Broersveld de weekmarkt van 9 - 16 u.

SHOPPEN BUITEN HET CENTRUM

Winkelcentrum Spaland
Overdekt winkelen in Schiedam Noord met een gevarieerd aanbod van kleine winkels en supermarkten. Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

De tramlijnen 21 naar Schiedam Woudhoek en 24 naar Vlaardingen Holy stoppen voor de deur evenals buslijn 51. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van de GRATIS parkeergarage of de vele GRATIS parkeerplaatsen rondom.

Groenelaan
In de winkelstraat de Groenelaan in de wijk de Gorzen is voor een ieder wat wils van kledingwinkel tot cafetaria.

Nieuwland
Nieuwland is de meest veelzijdige wijk van Schiedam. Een plek waar culturen samenkomen. 

BEC AGAIN

In een schattig hoekpandje, naast het plein van Café ’t Weeshuis, vind je BEC again. Beatrice maakt zelf kinderkleding tot maat 140 en Beryl maakt AniWalls, lasergesneden houten woonaccessoires.

Bea: kinderkleding

Beatrice ontwerpt en maakt zelf kinderkleding tot maat 140. Alles wat zij maakt is uniek, van elk model maar 1 stuk per maat. Daarnaast verkoopt Bec Again ook unieke leuke kinderkleding waarmee je de zelfgemaakte kleding goed kunt combineren, zoals een spijkerbroekje of leuk spijkerjasje.

Naast kinderkleding maken werkt Beatrice al 12 jaar lang 2 dagen per week bij de kostuumafdeling van het Hofplein Theater. Bij alle voorstellingen zorgt zij dat de kinderen goed voor hun rol worden gekleed.

Beryl: houten woonaccessoires

Beryl praat met veel plezier over haar studie aan het Houtbewerkings- en Meubileringscollege in Rotterdam waar ze deze zomer afstudeerde: ”Echt een superleuke opleiding, waar ik vooral het ontwerpen geweldig vond.” Haar studie-eindstuk behaalde zelfs een pagina in het goed gelezen magazine VT Wonen.

Beryl legt uit: “Het is een open meubel dat je aan de wand kunt hangen met 3 open blokken die in elkaar schuiven. Er is een spiegel ‘in gestoken’ en eronder hangt een decoratieve poot die geen functie heeft, maar die je er met een magneet aan vastklikt. Dus die poot kun je wisselen. Die kan ik ook op verzoek op maat maken. Bijvoorbeeld van oude kopjes van je oma, van geliefd kinderspeelgoed of van mooi bewerkt hout.”

Unieke ontwerpen

De winkel is ingericht met kleding en AniWalls. Er hangt en staat houten speelgoed, zoals een houten loopfiets en driewieler. Ook de zilverkleurige retro loopwagen is een echte blikvanger.
Beryl praat enthousiast over de unieke lampen die bevriend ontwerper Glenn Ederveen maakt van gerecycled materiaal.

 

 

BEC AGAIN
Hoogstraat 78
3111 HL SCHIEDAM
website
Facebook

Openingstijden

dinsdag10:00 - 17:00

woensdag10:00 - 17:00

donderdag10:00 - 17:00

vrijdag10:00 - 17:00

zaterdag10:00 - 17:00


Aanmelden