S'DAM Winkelstad

Winkelen kan overal. Maar winkelen in een decor van de hoogste molens van de wereld en monumentale gebouwen kan alleen in de historische binnenstad van Schiedam! Schuif aan bij één van de gezellige terrassen voor een tussenstop!

SHOPPEN IN HET CENTRUM

De historische Hoogstraat heeft originele specialzaken zoals, pop-upstores en winkels op het gebied van interieur, koken en kleding. Check de website.

Winkel je graag bij de Hema, Xenos, Blokker, C&A, Action of H&M? Loop dan het overdekte winkelcentrum de Passage in of het ABC complex aan de Lange Kerkstraat.

De winkels in Schiedam zijn geopend van:
-Ma t/m za van 9 – 17:30 u.
-Do koopavond tot 21 u.
-Elke 1e zo vd mnd is koopzondag: 12 – 17 u.

WEEKMARKT
Iedere vrijdag is in het centrum van S’DAM, de Lange Kerkstraat, op het Land van Belofte en Broersveld de weekmarkt van 9 - 16 u.

SHOPPEN BUITEN HET CENTRUM

Winkelcentrum Spaland
Overdekt winkelen in Schiedam Noord met een gevarieerd aanbod van kleine winkels en supermarkten. Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

De tramlijnen 21 naar Schiedam Woudhoek en 24 naar Vlaardingen Holy stoppen voor de deur evenals buslijn 51. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van de GRATIS parkeergarage of de vele GRATIS parkeerplaatsen rondom.

Groenelaan
In de winkelstraat de Groenelaan in de wijk de Gorzen is voor een ieder wat wils van kledingwinkel tot cafetaria.

Nieuwland
Nieuwland is de meest veelzijdige wijk van Schiedam. Een plek waar culturen samenkomen. 

Rookbaard smederij

Kom binnen in het heiligdom van de magiër met het vuur: bij Rookbaard Luuk Verzijden. Hij is smid, lasser en bbq-bouwer, gespecialiseerd in divers ambachtelijk smeedwerk.

Weegschaal in de Waag

Hij smeedt en restaureert hek- en raamwerken, waaronder de monumentale weegschaal van De Waag in het I-PUNT in Schiedam. Zijn bbq’s, grills en rooktonnen maakt hij op aanvraag op maat van o.a. oude olievaten. Van dieseltanks tot kleine compressievaten: ze krijgen een tweede leven.

Rookbaard verzorgt ook catering op locatie en is in te huren voor festivals, (culinaire) markten en evenementen met zijn huisgegrilde burgers, worsten en kip. Zijn gerookte makrelen zijn inmiddels beroemd.

Open op afspraak.