S'DAM Winkelstad

Winkelen kan overal. Maar winkelen in een decor van de hoogste molens van de wereld en monumentale gebouwen kan alleen in de historische binnenstad van Schiedam! Schuif aan bij één van de gezellige terrassen voor een tussenstop!

SHOPPEN IN HET CENTRUM

De historische Hoogstraat heeft originele specialzaken zoals, pop-upstores en winkels op het gebied van interieur, koken en kleding. Check de website.

Winkel je graag bij de Hema, Xenos, Blokker, C&A, Action of H&M? Loop dan het overdekte winkelcentrum de Passage in of het ABC complex aan de Lange Kerkstraat.

De winkels in Schiedam zijn geopend van:
-Ma t/m za van 9 – 17:30 u.
-Do koopavond tot 21 u.
-Elke 1e zo vd mnd is koopzondag: 12 – 17 u.

WEEKMARKT
Iedere vrijdag is in het centrum van S’DAM, de Lange Kerkstraat, op het Land van Belofte en Broersveld de weekmarkt van 9 - 16 u.

SHOPPEN BUITEN HET CENTRUM

Winkelcentrum Spaland
Overdekt winkelen in Schiedam Noord met een gevarieerd aanbod van kleine winkels en supermarkten. Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

De tramlijnen 21 naar Schiedam Woudhoek en 24 naar Vlaardingen Holy stoppen voor de deur evenals buslijn 51. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van de GRATIS parkeergarage of de vele GRATIS parkeerplaatsen rondom.

Groenelaan
In de winkelstraat de Groenelaan in de wijk de Gorzen is voor een ieder wat wils van kledingwinkel tot cafetaria.

Nieuwland
Nieuwland is de meest veelzijdige wijk van Schiedam. Een plek waar culturen samenkomen. 

Molenwinkel De Walvisch

Zodra je de molenwinkel binnenloopt, waan je je in andere tijden! Hier vind je een groot assortiment aan bakartikelen. Bijna alle meel- en mixproducten zijn van eigen maling. Molenwinkel De Walvisch is de specialist bij uitstek voor alle thuisbakkers en eco-liefhebbers.

Molen De Walvisch

Wat waait daar langs? Een molenwiek! Molen De Walvisch werd in 1794 gebouwd als mout- of brandersmolen en maalde eerst voor de jeneverindustrie, later ook voor de bakkers.

Deze stellingmolen is gebouwd in 1794 en in 1995 gerestaureerd. Molen De Walvisch dankt zijn naam aan de Groenlandse walvisvaart die aan het eind van de 18e eeuw een bloeiperiode kende. In deze jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever.

Museum

In het molenmuseum op de zolders komt de bewogen geschiedenis van de Schiedamse brandersmolens tot leven in een film van 180 graden. Op de hoogste zolders zie je hoe de houten assen en tandwielen samenwerken voor de molenaar.

Het beklimmen van de trappen is een avontuur op zich. Beloon jezelf uiteindelijk buiten op de balie met een fantastisch uitzicht over de stad. 

Molenwinkel De Walvisch
Westvest 229
3111 BT SCHIEDAM
010-2469506
E-mail
website

Openingstijden

dinsdag11:00 - 17:00

woensdag11:00 - 17:00

donderdag11:00 - 17:00

vrijdag11:00 - 17:00

zaterdag11:00 - 17:00

zondag11:00 - 17:00


Aanmelden