Veel belangstelling voor Nieuwbouwdag Schiedam

Veel Schiedammers zoeken in hun thuisstad een andere woning én veel niet-Schiedammers zijn hier op zoek naar een nieuwe leuke woonplek. Dat blijkt uit het feit dat al meer dan duizend geïnteresseerden zich hebben ingeschreven voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2021.

Wie ook op zaterdag 9 oktober kennis wil maken met alle nieuwbouwprojecten en plannen van de gemeente Schiedam, kan een entreetijd reserveren via de website.

Bij de ingang van Havenkerk aan de Lange Haven 72 wordt, zoals voorgeschreven door de overheid, een coronacheck via de app gedaan en een ID gecheckt van bezoekers vanaf 13 jaar. Wethouder voor Bouwen en Wonen Antoinette Laan opent deze dag om 10.00 uur. 

Wandel of fiets naar je woonplek 
Bezoekers krijgen een gratis goodiebag met handige info over de projecten en adviseurs, leuke cadeautjes en de nieuwbouwbrochure. Er zijn duizend goodiebags beschikbaar, dus op = op! 

In de brochure ‘Nieuwbouw in Schiedam 2021-2022 – wandel en fiets mee naar je nieuwe woonplek’ staat een overzicht van allerlei nieuwbouwplannen. Wie aan de hand van de routes naar de woonplekken wandelt of fietst, kan de bouwplekken makkelijk herkennen aan de gele beachvlaggen met ‘Nieuwbouwdag Schiedam’. Na de Nieuwbouwdag kan de brochure gratis worden opgehaald bij Schiedam Partners in het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Première films over Schiedam-plannen
Om iedereen kennis te laten maken met nieuwbouwplekken waar nu, binnenkort en in de toekomst woningen worden gebouwd, zijn er met drones mooie beelden vanuit de lucht gemaakt. In de film worden de luchtbeelden gecombineerd met artist impressies van de architecten, zodat woningzoekenden een beeld krijgen van hoe het er nú uitziet én wat er in de toekomst gaat komen.

De film beleeft zijn première in de stand van de gemeente in de Havenkerk waar het team Wonen antwoord geeft op allerhande vragen. Na 9 oktober is de film continu te zien in het I-PUNT in de WAAG. Ook van de plannen voor Nieuw-Mathenesse heeft de gemeente Schiedam een film gemaakt, die eveneens op de Nieuwbouwdag in première gaat. 

Havenkerk
Lange Haven 70
3111 CH SCHIEDAM
Website