Nomineer hét Monument van Schiedam

Nomineer het monument wat volgens jou hét Monument van Schiedam moet worden. Iedereen die in Schiedam woont of werkt kan een gebouw of plek nomineren dat volgens hen hét Monument van Schiedam moet worden.  

Waar je je lief ontmoette  
Normaal gesproken krijgt een gebouw de status van monument wanneer de architectuur of geschiedenis heel mooi of bijzonder is. Maar wat kan een gebouw nog meer speciaal maken? 

Misschien is dat de plek waar je je lief ontmoette, of een gebouw waar je een mooie jeugdherinnering aan hebt. Maar het kan ook een locatie of een pandje zijn dat misschien niet mooi, maar wel heel karaktervol is.  

Het Comité is op zoek naar een persoonlijke reden of een mooi verhaal omdat iedereen een eigen ervaring heeft met de gebouwen.    

Nomineer jij ook? 
Nomineren kan online en er liggen stemformulieren bij het I-Punt in de WAAG
Stemmen kan t/m 19 september 2021. 

Open Monumenten Dag
Op 11 en 12 september openen meer dan 30 bijzondere Schiedamse gebouwen hun deuren tijdens het Open Monumentenweekend.

Het thema dit jaar is ‘mijn monument is jouw monument’ en daarom organiseert het Comité Open Monumentendagen Schiedam de verkiezing ‘Monument van Schiedam 2021’. 

Prijzen winnen 
Er zijn 2 Schiedamse prijzen te winnen, in de categorieën Kinderen t/m 18 jaar en volwassenen. De winnaars en de door hen gekozen monumenten worden in oktober, de Maand van de Geschiedenis, bekend gemaakt. 

 

I-Punt S'dam
Lange Kerkstraat 39
3111 NN Schiedam
E-mail
Website
Facebook
Instagram
Twitter