Nieuwe aanlegsteigers

De gemeente Schiedam legt 3 nieuwe openbare aanlegsteigers aan in de binnenhavens. Door deze steigers zijn distillateurs beter bereikbaar vanaf het water en daarmee krijgt het Dutch Distillers District verder vorm.

Dutch Distillers District

Schiedam staat bekend om zijn jeneverhistorie. De molens, havens en branderijen vertellen het unieke verhaal rondom gedistilleerd. De gemeente Schiedam, Schiedam Partners en Rotterdam Partners promoten Schiedam internationaal als het Dutch Distillers District.

Het doel is het cultureel erfgoed te behouden en de identiteit van Schiedam als bakermat van de jenever verder te versterken. Samen met distillateurs, musea en Schiedam Partners geeft de gemeente vorm en inhoud aan dit district door het organiseren en ondersteunen van evenementen, proeverijen, rondvaarten en themawandelingen. 

Distillers Tours

Wethouder Marcel Houtkamp: ‘‘Mooi dat het jeneververhaal door de aanleg van de steigers nog verder tot leven komt. Door het realiseren van twee openbare aanlegsteigers aan de Buitenhaven zijn distillateurs beter bereikbaar vanaf het water. Schiedam Partners breidt haar gintours en arrangementen verder uit, zodat bezoekers straks eenvoudig een kijkje kunnen nemen bij de distillateurs.’’ De steiger nabij Koninklijke De Kuyper is inmiddels aangelegd. De verwachting is dat de steiger nabij Loopuyt komende zomer volgt. 

Aanlegsteiger molenmuseum 

Bij molen De Walvisch aan de Westvest komt nu een 3e openbare aanlegsteiger. Doordat deze steiger naast het molenmuseum ligt, is dit vanaf het vaarseizoen 2021 de ideale plek voor het nieuwe vertrekpunt van de fluisterbootrondvaarten. Passagiers kunnen gebruikmaken van de voorzieningen van de molen en ook het museum bezoeken. 

De aanleg van de steigers is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland. 

   

Molen de Walvisch
Westvest 229
3111 BT Schiedam
Website