LEUKE TOURS OP NIEUWBOUWDAG - ONTDEK S'DAM

Ontdek S'DAM via boeiende tours op de Nieuwbouwdag op zaterdag 9 oktober.

Gin en jenever liefhebbers opgelet! Het borrelt, bruist, gist en schuimt in Schiedam. In het zogenaamde Distillers District S’DAM komt de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’ tot leven.   

MET JE NEUS IN DISTILLERS FACTS   
Op nog geen 10 minuten van Rotterdam, waar aan de monding van de Schie goederen voor het achterland worden overgeslagen, ontstaat in de 18e eeuw een wereldwijd jeneverimperium. In Schiedams ‘gouden’ eeuw is het een drukte van jewelste met branderijen en distilleerderijen. Met kades vol moutmolens, die als ware windreuzen op volle toeren draaien voor het noodzakelijke moutmeel. Schiedam, de bakermat van klinkende namen als Nolet, de Kuyper, Catz, Loopuyt, Onder de Boompjes en Herman Jansen. Een bruisend historisch hart van een inmiddels beschermd stadsgezicht vol karakteristieke panden en pakhuizen, ophaalbruggen en romantische oude havens… authenticiteit als eigentijds decor voor het Distillers District.   

ONTDEK S’DAM, DÉ STAD VAN GEDISTILLEERD  
Op zoek naar de roots van smaakvolle sterke dranken, benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedistilleerd? Kom naar Schiedam waar nieuwe merken worden gebotteld en hippe dranken het levenslicht zien. Hier staan de deuren van het Jenevermuseum wagenwijd open, wandel je langs diverse distilleerderijen en oude branderijen. Kom kijken in keukens vol koperen ketels, houten vaten en stolpen boordevol botanicals. Leer pairen, builden of blenden, schenk een perfect serve of nip tenslotte in de zomer aan een overheerlijke cocktail aan boord van een fluister- of loungeboot. Kortom, laat je onderdompelen in de borrelende wereld van het gedistilleerd. 

ALLEEN TE BOEKEN OP NIEUWBOUWDAG 
Bij de stand van S'DAM haal je informatie over evenementen, eten & drinken, cultuur, overnachten in en recreëren in het Distillers District Schiedam. Als bezoeker van de NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM 2021 heb je de unieke kans om op zaterdag 30 minuten mee te wandelen met een enthousiaste lokale gids Rob, de havens te ontdekken op een JJ's H2o waterfiets of stap in een luxe sloep van S'LOEP Schiedam.  Voor de prijs hoef je het niet te laten. De wandeling of een rondje op de waterfiets kost de Nieuwbouwdag bezoeker €2,50 p.p. en een vaartocht in de sloep inclusief gids en iets lekkers verzorgd door het Vlaamsch Broodhuys €7,50 p.p.  
 

ALLE INFO S'DAM Bezoek www.sdam.nl of de social media FacebookInstagram (#UITINSDAM), 
Twitter of YouTube van S’DAM.  

SCHIE YOU IN S’DAM! 

Havenkerk
Lange Haven 70
3111 CH SCHIEDAM
Website