Jimi Hendrix - 50 years in heaven

Op 18 september 2020 is het precies 50 jaar geleden dat gitaarlegende Jimi Hendrix overleed. De Fotowerkplaats in Schiedam herdenkt dit met een fototentoonstelling met meer 60 originele, gesigneerde prints van iconische opnamen van Jimi Hendrix onder de titel: Jimi Hendrix – 50 Years in Heaven.

De expo bevat werk van:

  • Baron Wolman (USA)
  • Eddie Kramer (Zuid-Afrika)
  • Dominique Tarlé (Frankrijk)
  • Rob Bosboom (NL)
  • Jerry Schatzberg (USA) en de Engelsen David Montgomery, David Redfern en Bruce Fleming.

Boek Hendrix in Holland

Naast de expositie hebben De Raaf en Van Zon ook het boek Hendrix in Holland samengesteld met verhalen over de contacten van Nederlandse organisatoren met (het management van) Jimi Hendrix die leidden tot TV optredens bij Fanclub en Hoepla, een concert in Rotterdam en vooral ook afgelaste optredens.

Het boek bevat foto’s uit de tentoonstelling en een aantal extra beelden uit het archief van de inmiddels overleden fotograaf Rob Bosboom. Integraal is ook het verhaal Het Gitaarwonder van J.A. Deelder, over de ontmoeting tussen Jimi Hendrix en de dichter/performer en de nacht die daarop volgde, opgenomen.

Het boek Hendrix in Holland, een gelimiteerde en individueel genummerde oplage van 600 stuks, is verkrijgbaar voor €19,90. De set met 8 fotokaarten kost €9,50.

Waar: De Fotowerkplaats, Gerrit Verboonstraat 14 
Wanneer: Van 12 sep. t/m 18 okt.
Hoe laat: Do & vr 13:30 - 17:30 & op afspraak
Bel 0628579051 of mail musicinspiredart@gmail.com
Tickets: €4,50
Check de website en De Fotowerkplaats

Foto:  -© Rob_Bosboom

De Fotowerkplaats
Gerrit Verboonstraat 14
3111 GG SCHIEDAM
E-mail
Website