Serious Bee Distillers

In Dutch Distillers District Schiedam, net buiten het centrum, vind je Serious Bee Distillers. Op een heel bijzondere plek maken zij een unieke Schiedamse honingdistillaten, mead brandy.

         

Clutius & Clusius

Serious Bee Distillers is een ambachtelijke distilleerderij waar onder de merknaam Clutius & Clusius smakelijke en smaakmakende distillaten worden gemaakt en waar via Stichting BeeSerious serieus werk wordt gemaakt om bijenvolken gezond te maken en te houden.

Van bij tot borrel

Bijen zijn noodzakelijk voor ons ecosysteem en helaas gaat het niet goed met de bijen. Reden genoeg voor Alwine van Winsen en Rob van der Gaag van Bee Serious Distillers om zich hiervoor met hart en ziel in te zetten en 2 passies te combineren.
Wat in 2018 begon met een fles mede is in een recordtempo uitgegroeid tot een microdistilleerderij die wereldwijd geen gelijke kent. Het unieke zit ‘m niet in mede.

Het oorspronkelijke recept, door de eeuwen heen in de vergetelheid geraakt, is door Serious Bee Distillers een nieuw leven ingeblazen. “Er bestaan wel distillaten waaraan honing is toegevoegd, maar je hebt nergens anders op dit moment - althans niet dat wij weten - distillaten waarvan honing de voornaamste grondstof is.”

Leuk weetje

In 1597 correspondeerden hof apotheker Theodorus Clutius en botanist en professor Carolus Clusius, pseudoniemen voor Dirck Outgaertsz Cluyt en Charles de L’Écluse al over bijen en het distilleren van mede.

Most famous Brands

-Clutius & Clusius Raspberry 
-Clutius & Clusius Juniper 
-Clutius & Clusius Amber 
-Clutius & Clusius Prince of Orange 

TIP

-Boek een rondleiding
-Naast de honingdistillaten kun je ook heerlijke honing kopen
-Adopteer een bijenvolk of koningin!

      


Nix18