Rynbende Spirits

Na een afwezigheid van bijna 40 jaar is het oude jenevermerk Rynbende weer op de markt met een Vintage Genever: The Mayor of Exploration. Gebaseerd op één van de oude recepturen, is deze unieke Schiedamse jenever een ode aan oprichter Simon Rynbende en een van de laatste succesvolle bedrijfsleiders van Rynbende, Job Kramer Freher.

Zijn kleinzoon Sjaak Pappe vond in de erfenis opa’s recepturen van de sterke dranken. Samen met vriend Erik Post besloten zij Rynbende nieuw leven in te blazen. 

  

Uniek Schiedams recept 

The Mayor of Exploration is gemaakt van onder andere een 3 jaar op Amerikaans eikenhouten vaten gelagerde moutwijn, rokerige malt whisky en 25 jaar op Europees eikenhouten vaten gelagerde wodka die gestookt is volgens Schiedamse traditie uit 1902, wat een zuiverder drank oplevert. Tot slot zijn er 8 botanicals of kruiden uit een oud recept van Rynbende gebruikt. 

Een drank voor liefhebbers van een oude jenever 2.0, maar ook voor liefhebbers van whisky en gin, en voor degenen die van ‘wijn en spijs’ houden. Een heerlijke ontdekking om puur te drinken, maar ook uitstekend voor een mix of een cocktail dan wel zeebanket. 

Leuke weetjes 

- Oprichter Simon Rynbende (1793) was ook burgemeester van Schiedam. 
- De oude distilleerderij is verdwenen. Het Rynbende complex stond vlakbij het Groenweegje. 

Most famous brand

-The Mayor of Exploration

TIP

The Mayor of Exploration is in een beperkte oplage geproduceerd en alleen online te koop


Nix18