Koninklijke De Kuyper

Koninklijke De Kuyper is al sinds 1695 een 100% familiebedrijf. Hiermee is De Kuyper het op 6 na oudste familiebedrijf van Nederland.
Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan werd in 1995 het predikaat Koninklijk uitgereikt.

    

Van Limburg naar Schiedam

De geschiedenis van De Kuyper gaat terug naar 1695 als Petrus de Kuyper en Anna Custers een kuiperij beginnen in het Limburgse Horst. In 1910 verhuisde het bedrijf naar Schiedam omdat de de bedrijfsvoering gehinderd werd door de aanleg van de Westzeedijk (geen directe verbinding meer met de Maas).

Grootste likeurproducent ter wereld

De eerste 170 jaar lag bij De Kuyper de focus op de ‘Geneva’, een verbastering van het Engelse woord voor jenever: genever. Door de drooglegging in Amerika stokte de export en besloot de firma van koers te veranderen. De Kuyper begon met de productie van likeuren. In de jaren dertig maakte De Kuyper bijna 20 soorten likeuren.

Inmiddels produceert De Kuyper meer dan 70 verschillende dranken, die in meer dan 100 landen worden verkocht. In de distilleerderij in Schiedam produceert De Kuyper de extracten en distillaten. De grondstoffen daarvoor komen uit de hele wereld.

Met de introductie van Peachtree in 1984 werd De Kuyper in de USA marktleider op de likeurenmarkt. Van de perziklikeur werden na de lancering in 10 maanden tijd 13 miljoen flessen verkocht. Peachtree is inmiddels in meer dan 100 landen verkrijgbaar en geldt nog altijd als de populairste perziklikeur ter wereld.

Leuk weetje

De huidige eigenaren zijn rechtstreekse afstammelingen van het echtpaar Petrus de Kuyper en Anna Custers.

Most famous brand

-Peachtree

 


Nix18