Herman Jansen

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat.

Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken.

      


Oer Hollandse & internationale merken

Herman Jansen is een toonaangevende speler op het gebied van gedistilleerde dranken. Zij brengen naast oer-Hollandse dranken, denk aan Sonnema en NOTARIS jenever, specialiteiten en ginmerken zoals Bobby's Dry Gin en Catz Dry Gin ook bekende internationale merken: Glen Mansion Whisky, Savoy Club, Tribelle Triple Sec en Delaforce Port op de markt.

Leuk weetje

Notaris (een vondst van Ad van der Lee, master distiller bij Herman Jansen) is in 1987 als jenever op de markt gebracht in een diep zwarte fles die de echtheidszegel van de gemeente Schiedam mag dragen.

Dit speciale keurmerk is het bewijs (in 1902 door het toenmalige stadsbestuur vastgelegd in de plaatselijke verordening betreffende het waarborgen van de echtheid van Schiedamschen Jenever en Schiedamschen moutwijn) dat de moutwijn is gestookt op aloude Schiedamse wijze ofwel volgens de drietrapsdistillatie: eerst ruwnat, daarna enkelmat en tot slot moutwijn. In de branderij mogen geen werktuigen aanwezig zijn waarmee het beslag op andere wijze afgestookt kan worden.

Most famous brand

-Notaris jenever


 


Nix18