MOOI WERK

Een bijzonder boek, een indrukwekkend schilderij, muziek waardoor je wordt geraakt. Een kunstwerk in de openbare ruimte dat tot de verbeelding spreekt of een prachtige theatermonoloog. Kunst is van iedereen, maar zit ook in jezelf.

Ieder mens heeft iets met kunst en door er naar te kijken maak je kennis met de creativiteit van een ander. Het is mooi om dat te delen, want kunst verbindt, zet je aan het denken en inspireert. Verbindingen maken door én met kunst is precies dat wat Mooi Werk doet.

Kunsteducatie en cultuurparticipatie

Mooi Werk is een project- en adviesbureau voor kunsteducatie en cultuurparticipatie. Binnen de projecten worden kunst, creativiteit, samenwerken en samenleven gecombineerd.

De stichting ontwikkelt en organiseert kunstprojecten op maat, in nauwe samenwerking met beeldend kunstenaars, vormgevers, culturele instellingen, gemeentes, woningcorporaties en het onderwijs.

Mooi Werk maak je niet alleen. Kunst is van en voor iedereen. Of je nu 8 of 80 bent, binnen Mooi Werk ligt de nadruk op talentontwikkeling en actieve cultuurparticipatie, want meedoen is de kunst.

Cultuurscouts

De cultuurscout wekt kunst in de wijk tot leven en brengt leven in de wijk met kunst. De Schiedamse cultuurscouts opereren onder de vleugels van Mooi Werk. Zij adviseren, ondersteunen en motiveren Schiedammers bij kunstzinnige en culturele activiteiten; wijkbewoners die hun talent willen inzetten voor de wijk of stad of die een culturele activiteit in de buurt willen realiseren. Wijkgericht met aandacht voor iedere Schiedamse wijk.

Een aantal cultuurscout-activiteiten is wijkoverstijgend en bedoeld voor alle Schiedammers.
Wil je ook ‘iets’ doen met kunst en cultuur in de wijk? Neem dan contact op met de cultuurscouts