S'DAM Winkelstad

Winkelen kan overal. Maar winkelen in een decor van de hoogste molens van de wereld en monumentale gebouwen kan alleen in de historische binnenstad van Schiedam!

SHOPPEN IN HET CENTRUM
De historische Hoogstraat heeft originele specialzaken zoals, pop-upstores en winkels op het gebied van interieur, koken en kleding. Check de website.

Winkel je graag bij de Hema, Xenos, Blokker, C&A, Action of H&M? Loop dan het overdekte winkelcentrum de Passage in of het ABC complex aan de Lange Kerkstraat.

De winkels in Schiedam zijn geopend van:
-Ma t/m za van 9 – 17:30 u.
-Do koopavond tot 21 u.
-Elke 1e zo vd mnd is koopzondag: 12 – 17 u.

WEEKMARKT
Iedere vrijdag is in het centrum van S’DAM, de Lange Kerkstraat, op het Land van Belofte en Broersveld de weekmarkt van 9 - 16 u.

Zin in een tussenstop tijdens het winkelen schuif dan aan bij één van de gezellige terrassen. 

SHOPPEN BUITEN HET CENTRUM

Winkelcentrum Spaland
Overdekt winkelen in Schiedam Noord met een gevarieerd aanbod van kleine winkels en supermarkten. Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

De tramlijnen 21 naar Schiedam Woudhoek en 24 naar Vlaardingen Holy stoppen voor de deur evenals buslijn 51. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van de GRATIS parkeergarage of de vele GRATIS parkeerplaatsen rondom.

Groenelaan
In de winkelstraat de Groenelaan in de wijk de Gorzen is voor een ieder wat wils van kledingwinkel tot cafetaria.

Nieuwland
Nieuwland is de meest veelzijdige wijk van Schiedam. Een plek waar culturen samenkomen. 

Jenevermuseum

Gebruik al je zintuigen in het Jenevermuseum! Bekijk de honderden mini-flesjes en oude films. Ruik aan de kruiden die in uiteenlopende gedistilleerde dranken worden gebruikt.

Bottel je eigen fles

Luister naar de bevlogen verhalen van de branders in de Branderij of leer er zelf jenever stoken tijdens een arrangement. Zet je neus én tong aan het werk in de Proeverij met verschillende soorten jenever. 

Steek je handen uit de mouwen en bottel je eigen fles. En laat je hersenen kraken bij een unieke jeneverbelevenis in escaperoom De Albatros waar de jenevergeschiedenis van Schiedam én haar jeneverfamilies zijn verpakt in een ijzersterk en spannend verhaal.

Jenevermuseum
Lange Haven 74
3111 CH SCHIEDAM
010-2469676
E-mail
website

Openingstijden

dinsdag11:00 - 17:00

woensdag11:00 - 17:00

donderdag11:00 - 17:00

vrijdag11:00 - 17:00

zaterdag11:00 - 17:00

zondag11:00 - 17:00


Aanmelden