30 maart 2023

Vonne van der Meer | literair café

Waar: Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs
Wanneer: Do 30 maart
Hoe laat: Van 20 - 22 u
Tickets: €10,00
Meer info en bestel hier je tickets

 

Op donderdag 30 maart is Vonne van der Meer te gast bij het Literair Café. Vonne van der Meer (Eindhoven 1952) bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre op dat gewaardeerd wordt om haar beeldende stijl en haar scherpe psychologische inzicht.

Vonne van der Meer

In 1985 debuteerde Van der Meer met de verhalenbundel ‘Het limonadegevoel en andere verhalen’. Vanaf dat moment publiceerde zij elke 2, 3 jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als ‘De reis naar het kind’ (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen ‘Eilandgasten’. In 2019 verscheen de roman ‘Vindeling’ en in 2021 ‘Naar Lillehammer’. In 2022 verscheen ‘Gesprekken op maandag’.

Literair Café

Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen en elkaar kunnen ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

S'DAM TIPT!

IDDF2023

IDDF2023

TOOST Foodtruck Festival

TOOST Foodtruck Festival

Proef! De Plantage

Proef! De Plantage

Terug naar tours & lezingen

Aanmelden