2 juli 2022

Utile Dulci - 2 zomeravond eenakters

Waar: Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Za 2 juli
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €15,00 (incl. consumptie)
Koop hier je tickets
Check ook de website

Utile Dulci speelt 2 eenakters: Het Noorderkwartier van Alex van Warmerdam en Het Jubileum van Anton Tsjechov. Twee stukken met een overkoepelend thema: het menselijk onvermogen. Gebracht met een lach, een traan en met een knipoog.

                                    

Het Noorderkwartier

Faas, een vrouw van 43 jaar oud, zit thuis gevangen. Van haar ouders mag zij niet naar buiten, zij heeft immers een raam dat uitkijkt op een straat met 23 ramen. Dat vinden ze wel genoeg. Een boek lezen mag evenmin. Dat zou haar maar op gedachten brengen. Maar dat Faas onwetend is, wil niet zeggen dat zij zielig is. Faas wil schilder worden, kunstschilder. Van landschappen. Akkers. Met boeren erop. Die bukken. Faas gaat zelfs zover dat zij haar ideaal probeert te verwezenlijken. Maar haar ouders werken haar tegen. Of zij zich van haar ouders kan bevrijden is nog maar de vraag. 
Regie Stephan W. Zeedijk

Het Jubileum

Een president van een handelsbank viert vandaag zijn jubileum. Hij heeft zelf de toespraak geschreven die te zijner ere zal worden gehouden, en ook heeft hij zelf zijn cadeau gekocht. Zijn drukdoenerij en gewichtig doen staat in contrast met het plichtsbesef van de boekhouder die tegen de verdrukking in tracht dóór te werken. De vrouw van de jubilaris is totaal ongeïnteresseerd in haar man, maar vol van zichzelf. Ten slotte komt een vertegenwoordiger van de vereniging van aandeelhouders zijn welgemeende felicitaties overbrengen. Maar of de geplaagde bankdirecteur dit nog aan kan horen? 
Regie Guido Jonckers

S'DAM TIPT!

Opstokerij festival

Opstokerij festival

Herman van veen - solo exhibition

Herman van veen - solo exhibition

Levend Landschap

Levend Landschap

Terug naar theater / concerten

Aanmelden