27 mei 2023 - 8 juli 2023

TIES

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 27 mei t/m 8 juli

Hoe laat:
-Wo t/m za: 10-18u 
-1e zo vd mnd: 13-18u
-Op afspraak (info@openartexchange.com)
Check ook de website of Facebook en Instagram

Tijdens het IDDF RoundTown weekend opent OpenArtExchange op zaterdag 27 mei de tentoonstelling 'Ties' over groepsidentiteit, de tweede in een serie over Identiteit.

   

TIES

De tentoonstelling 'Ties' gaat over groepsidentiteit. Mensen zijn van nature sociale wezens, voor wie het een eerste levensbehoefte is om ergens bij te horen. Of het nu familie of vrienden zijn of een wijdere culturele, politieke of spirituele groepering, we zijn meestal verbonden aan meerdere sociale groepen. Dat is niet vrijblijvend. 'Ties' zijn de sociale lijm die een groep bij elkaar houdt. 

Diepgewortelde banden met vaak ongeschreven normen en waarden die bepalen wie er bij hoort en wie niet en wat er van de groep wordt verwacht. Dat levert vaak herkenning, verbondenheid en geborgenheid op, maar soms ook frictie met de individualiteit van de leden, omdat alles en iedereen nu eenmaal in beweging is en onderdeel van een groter geheel. In 'Ties' geven Anna Nunes, Féraul Fosso en Nancy Hoogstad hun visie op groepsidentiteit. 

OpenArtExchange 

OpenArtExchange is een internationale kunstgalerie die veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in het museumkwartier in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents en online. 


Aanmelden