8 december 2022

P.F. Thomése | literair café

Waar: Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs
Wanneer: Do 8 december
Hoe laat: Van 20 - 22 u
Tickets: €10,00
Meer info en bestel hier je tickets

 

Op donderdag 8 december is schrijver P.F. Thomése te gast. Thomése is romancier, essayist, polemist, verhalenverteller en scherp cultuurcriticus. Zijn werk is veelvuldig genomineerd en bekroond en werd in meer dan 20 talen vertaald. 

P.F. Thomése 

Thomése was van 1979-1984 verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Later schreef hij voor onder meer De Tijd, NRC Handelsblad en Vrij Nederland en was hij drie jaar lang redacteur van De Revisor. Zijn debuut, de verhalenbundel Zuidland, werd direct bekroond met een grote literaire prijs: de AKO Literatuurprijs.

Hierna volgden meer bundels, romans en essays. Zijn bekendste boeken zijn Schaduwkind (een non-fictieboek over de dood van zijn dochtertje), De onderwaterzwemmer (een roman over een man wiens vader in de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdween) en de schelmenromans rond het personage J. Kessels. Onlangs verscheen zijn jongste roman ‘Swansdale’

Literair Café

Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen en elkaar kunnen ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

S'DAM TIPT!

Jimi Hendrix Event - Kiss The Sky

Jimi Hendrix Event - Kiss The Sky

Terug naar tours & lezingen

Aanmelden