9 september 2023 - 14 oktober 2023

Spirituality

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 9 september t/m 14 oktober

Hoe laat:
-Wo t/m za: 10-17u 
-Op afspraak (info@openartexchange.com)
Check ook de website of Facebook en Instagram

In de groepstentoonstelling ‘Spirituality’ gaan 3 internationaal erkende kunstenaars op zoek naar wat spiritualiteit voor hen betekent.

Spiritualiteit komt van alle tijden en alle culturen, vanaf het begin van de mensheid. Voor sommigen is het religie, voor anderen meditatie of rituelen, zelfs atheïsten hebben een spiritueel zelf. 

   

Sanda Amadou (Benin) presenteert semi-sculpturen gemaakt van gevlochten synthetisch haar en mixed media op canvas en plaatwerk, die zijn eigen hedendaagse herinterpretatie weerspiegelen van diepgewortelde overtuigingen over voorouderverering en de natuur. 

Serge Diama (DR Congo) toont de typisch Afrikaanse religieuze mix van christendom en traditionele Afrikaanse overtuigingen met pictorale surrealistische visioenen in olieverf en mixed media collages op canvas en mini-canvas wandtapijten, waarbij Bijbelse connotaties naadloos worden gecombineerd met traditionele Afrikaanse maskers en andere oude symboliek, die multi-interpretabel zijn. 

Kingsley Ogwara (Nigeria/Luxemburg) toont zijn ‘Icon’-serie, heiligen en beschermengelen die lijken te zijn weggelopen uit glas-in-lood kerkramen. Min of meer verborgen in (semi-)abstracte composities in verschillende pastichestijlen in olieverf en acryl, die vaak de vorm lijken aan te nemen van massa’s mensen. 

OpenArtExchange 

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum en art galerie dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuur wereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents en online. 

Foto: Werk Sanda Amadou, Stand tall and proud II ©OpenArtExchange

S'DAM TIPT!

Still Moving 

Still Moving 

ekstasis | Een universum van licht en geluid

ekstasis | Een universum van licht en geluid

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden