17 oktober 2023

S'DANS | if you could see me now

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Di 17 oktober
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50 
Koop hier je tickets

 

Een bekend Nederlands dansgezelschap brengt een avond in de maand een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer. Op 17 oktober kijk je naar If You Could See Me Now van Arno Schuitemaker.

If You Could See Me Now 

Drie performers vormen een ongedwongen clubdans geleidelijk om tot een duizelingwekkende golfbeweging en alles voelt als één brok samengebalde energie. Op het punt van maximale inspanning neemt hun bewegingsstroom nieuwe gedaantes aan van oplichtende, steeds veranderende indrukken. Met ogenschijnlijke eenvoud zet If You Could See Me Now aan tot een andere, nadere blik. 

Arno Schuitemaker creëerde de voorstelling tegen de achtergrond van een transformerende realiteit. Hoe gaan we door en blijven we in beweging? Hoe verleggen we onze focus? Van extase naar vervreemding, van opbouw tot ontmanteling, If You Could See Me Now gaat regelrecht tot de kern van het lichaam in relatie tot verandering. 

Arno Schuitemaker 

Arno Schuitemaker maakt voorstellingen die je moet ervaren. Hyperfysiek en betoverend, zijn werk wordt geprezen om de inventieve vormen die hij creëert om uitdrukking en diepgang te geven aan thema’s waar het intieme en universele elkaar ontmoeten. Het maakt hem een van de intrigerende podiumkunstenaars van het moment. Noem het dans, performance of een totaalervaring, het is van wereldklasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen. 

Creatie: Arno Schuitemaker 
Performers: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Emilia Saavedra Dramaturgie Guy Cools 
Muziek: Wim Selles 
Lichtontwerp: Vinny Jones 
Kostuums: Inge de Lange 

Magnezy Dance Productions

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.

In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen.

S'DAM TIPT!

S'DANS | The Previous Owner

S'DANS | The Previous Owner

Fabrieklassiek | taart & concert

Fabrieklassiek | taart & concert

SUIKERZOET FILMFESTIVAL

SUIKERZOET FILMFESTIVAL

Terug naar theater / concerten

Aanmelden