9 oktober 2022 - 30 oktober 2022

Paul van Riel | Dutch Masters | muziekfototentoonstelling

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van zo 9 t/m zo 30 oktober 
Hoe laat: Do t/m zo van 12 - 17 u
Check de website en facebook 

 

VERWACHT
Dutch Masters 2
Zo 6 november Dutch Masters 2 met Paul Bergen (zo 13 nov signeersessie met Paul Bergen nav verschijnen van zijn boek Nineties Spirit).

Kiss The Sky
Zo 20 november Kiss The Sky - Jimi Hendrix 80 (en 27 nov boekpresentatie)

  

Paul van Riel bijt zondag 9 oktober spits af bij de 1e editie van Dutch Masters muziekfototentoonstelling in Schiedam.

Je ziet onder andere foto’s uit de reportage die Paul van Riel in 1973 maakte over de jazzscene in New York voor lifestyle magazine Avenue, foto’s van jazzconcerten in Nederland en een serie portretten gemaakt in de La Corona sigarenfabriek in Havana.

    

Over Paul van Riel 

Paul van Riel (1948) heeft in zijn lange carriere een reputatie opgebouwd als belangwekkend fotograaf met een passie voor muziek. Hij werkt als freelance fotograaf / fotojournalist al decennia voor week- en maandbladen in binnen- en buitenland waaronder National Geographic magazine.

Tientallen opdrachten werden uitgevoerd via bekende fotoburo’s als Gamma (Parijs), Black Star (NYC), Grazia Neri ( Milaan), Pacific Press Service ( Tokio). Zijn verbintenis met fotobureau Hollandse Hoogte / ANP duurt al 45 jaar.

Zijn vrije werk wordt met regelmaat geëxposeerd in galeries en musea, waaronder op Paris Photo, Nikon Gallery Shinjuku ( Tokyo), Nederlandse Ambassade in Tokyo, Museum Volkenkunde, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Jan van der Togt (Amstelveen), Canon Gallery en het Cobra Museum.

Van zijn hand verschenen verschillende fotoboeken, waaronder ‘Kimono’( Hotei Publishing, 2001), Dutch Traces in Japan ( Spalder, 2000), De Maagdenhuisbezetting 69 ( Thieme Art, 2009). 70.000 beelden van Paul van Riel zijn ondergebracht bij zijn agent Hollandse Hoogte / ANP. 

Dutch Masters 

De tentoonstellingsreeks Dutch Masters, met als ondertitel Nederlandse Meesters van de Muziekfotografie, is opgezet om inhoud te geven aan de lange termijndoelstelling van de Stichting Tone & Image om een uniek Europees Huis van de Muziekfotografie te bouwen.

Het wordt een serie van voorlopig 15 tentoonstellingen met bekende Nederlandse muziekfotografen als Paul Bergen, Rob Verhorst, William Rutten en Peter van Breukelen maar ook met fotografen die belangwekkende muziekprojecten uitgevoerd hebben zoals bijvoorbeeld Henk Visser (Jazzclub B14 tussen 1963 en 1966). 
Naast een overzicht van hun werk wil de stichting de specifieke kenmerken in het werk van de geselecteerde fotografen laten zien. 

Tone & Image 

De Tone & Image Gallery is gevestigd in het nieuwe Art Centre Schiedam aan de Lange Nieuwstraat. Er zijn muziekfototentoonstellingen te zien en er worden lezingen en workshops gehouden. De Stichting Tone & Image geeft curatoren de opdracht speciale projecten op te zetten die invulling moeten geven aan de doelstelling om een Huis van de Muziekfotografie te ontwikkelen. 

Curatoren Peter de Raaf en Wim van Zon waren in het verleden al verantwoordelijk voor tal van bijzondere tentoonstellingen (inmiddels meer dan 180!) zoals pop- en jazzfototentoonstellingen met werk van onder anderen Baron Wolman, Jim Marshall, Jimmy Katz, Mick Rock, Susanne Schapowalow, Bill Wyman, Robert Withaker en jaarlijkse fotoshows op het North Sea Jazz Festival en andere muziekevenementen. 

In de nieuwe expositie- en werkruimte in Schiedam verzorgden zij voor de stichting Tone & Image al de Jazz Divas, Pop Ladies & Rock Bitches tentoonstelling en bereiden zij Kiss The Sky – Jimi Hendrix 80 voor. De serie Dutch Masters, die eerst bedoeld was om werk van een aantal aan de galerie verbonden muziekfotografen te laten zien, is inmiddels opgeschaald tot een meerjarig project dat onder de vleugels van de Stichting Tone & Image uitgerold gaat worden. 

De komende jaren zal iedere maand een Nederlandse topfotograaf die muziek als specialiteit heeft, of die belangwekkende projecten rond muziek en musici heeft uitgevoerd, drie weken lang centraal staan in de galerie waarvan het programma voor een belangrijk deel ingevuld wordt door de Stichting Tone & Image. 

Autumn Leaves

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Tegelijkertijd met deze tentoonstelling laat Tone & Image onder de titel ‘Autumn Leaves’ fotowerk zien uit eigen collectie. Veel van het geëxposeerde werk is te koop, naast veel fotoboeken en luxe ansichtkaarten. 

 

S'DAM TIPT!

SUIKERZOET FILMFESTIVAL

SUIKERZOET FILMFESTIVAL

Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2022

Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2022

Spirituele Urgentie

Spirituele Urgentie

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden