27 augustus 2022 - 15 oktober 2022

open art exchange - AFRICA NOW II

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85
Wanneer: Van 27 aug t/m 15 okt

Hoe laat:
-Wo t/m za: 10-18u 
-1e zo vd mnd: 13-18u
-Op afspraak (info@openartexchange.com)
Check ook de website of Facebook en Instagram

Tijdens de groepsexpo AFRICA NOW II bekijk je textiele mixed media werken, abstracte schilderijen, figuratieve olieverfschilderingen met collages en pentekeningen op papier en sculpturen in albast steen van 4 Afrikaanse hedendaagse beeldend kunstenaars uit 4 verschillende landen.

   

AFRICA NOW II

Deze weerkerende zomertentoonstelling beoogd een blik te geven op de rijkdom en enorme diversiteit aan hedendaagse Afrikaanse kunst met een presentatie van recente werken van dit keer 4 internationaal erkende kunstenaars.

Volwassen kunst, die niets meer van doen heeft met het stigma van primitieve, naïeve exotische kunst, maar een synchroon onderdeel is van de internationale hedendaagse kunstwereld. Uiteraard is dit slechts een glimp van de veelkoppige verschijning van hedendaagse Afrikaanse kunst, maar OpenArtExchange is bijzonder trots op de kwaliteit en veelzijdigheid van het werk dat voor deze tentoonstelling naar Nederland is gehaald en deels hier in residentie is gemaakt.

Zo toont Tchif Tchiakpe (Benin) zijn befaamde abstract expressionistische totaal composities vol diepgang en kleur, waaraan hij zijn eigen symbolische taal toevoegt.

Kingsley Ogwara (Luxemburg/Nigeria) componeert zijn eveneens abstracte kleurrijke composities in een pointillistische pastiche stijl met een rijke textuur, die de vorm lijken aan te nemen van mensenmassa’s. Daarnaast zijn er zijn abstracte sculpturen in alabaster stone.

Aanstormend talent Mounou Desire Koffi (Ivoorkust) creëert een nieuwe serie gestileerde figuratieve textiele werken van gerecyclede mobile key pads, jute en linnen in meer ingetogen organische aardetinten met een hint van kleur.

Daartegenover wordt de wereld van Serge Diakota (DR Congo) bevolkt door surrealistische figuren in uitbundige kleuren, minutieus geschilderd in olieverf, collage en pentekening op papier.

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum en art galerie dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuur wereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam.

Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents in Nederland en wijder Europa en online.

Foto: Detailfoto ‘Le partage’ van de kunstenaar Tchif Tchiakpe ©OpenArtExchange

S'DAM TIPT!

bit by bit

bit by bit

Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever

Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever

fietsroute Levend Landschap

fietsroute Levend Landschap

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden